NIJE NAM POLJULJAN IMIDŽ: Evo šta su iz "Laste" rekli posle incidenta u kojem je skroz izgoreo autobus pun putnika!

- Sav prtljag spašen je u potpunosti, osim stvari koje su se nalazile u gornjem delu autobusa pored putnika - kažu između ostalog iz preduzeća "Lasta"

  • 3

"Lastin" autobus na liniji Budva – Beograd u potpunosti je sinoć izgoreo u Crnoj Gori u mestu Crkvine kod Kanjona Morače. Prema prvim informacijama, autobus je izgoreo oko 21.30 časova, neposredno pošto je izašao iz jednog od tunela.

STRAVIČNA DRAMA SRPSKIH TURISTA NA PUTU ZA MORE: Autobus potpuno izgoreo!

Samo pukom srećom, niko od putnika u ovoj nezgodi nije stradao, ali mnogi od njih ostali su bez ptrljaga i dokumenata koje je plamen progutao.

Pozvali smo nadležne iz preduzeća "Lasta" kako bismo dobili informacije iz prve ruke povodom nemilog događaja i čuli i njihovu stranu priče.

Pre svega, kako je moguće da se takva nezgoda desi, ko će odgovarati zbog toga i da li će oštećenim putnicima i na koji način biti nadoknađena šteta?

- Uzrok samog požara još uvek se ispituje, policijska istraga je u toku i zbog toga vam ne možemo dati detaljnije informacije o tome - odmah na početku razgovora objasnila nam je Nikolina Gatarić, samostalni saradnik za marketing, medije i turizam u "Lasti" dodajući da u požaru niko nije povređen, kao i da su spašene stvari koje su bile u gepeku autobusa.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prema njenim rečima, plamen je progutao stvari koje su putnici nosili sa sobom i držali ih na sedištima.

- Sav prtljag spašen je u potpunosti, osim stvari koje su se nalazile u gornjem delu autobusa pored putnika. Oni će svakako moći da traže odštetu u vidu zahteva osiguravajućoj kući. Proceniće se šteta, i putnici bi trebalo regulano da dobiju odštetu - objasnila je Gatarićeva.

Na naše pitanje da li misle da je ovim incidentom poljuljan imidž firme, nadležni su nam rekli:

- Znate kako, na ovakve situacije ne možemo da utičemo, tako da ne mislimo da ovo može da poljulja naš imidž i da nam uruši ugled. Vozači su u tom trenutku učinili sve što su mogli kako bi spasli putnike i njihov prtljag, i uspeli su u tome. Do nas je da vozilo bude tehnički ispravno, a vozači savesni - kažu iz "Laste".

Foto: Planplus.rs Foto: Planplus.rs

Putnici su nakon požara zbrinuti u restoranu o trošku kompanije i premešteni u drugi "Lastin" autobus.

Podsetimo, autobus je iz Budve krenuo u 18 časova, prethodno je prošao redovnu kontrolu tehničke ispravnosti.

Uzroci nesreće biće poznati po završetku zvanične istrage. Na autobusu je konstantovana totalna šteta - stoji u saopštenju preduzeća "Lasta".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA