POSLE USTAŠKOG POZDRAVA "ZA DOM SPREMNI": Hrvati kažnjavaju Tompsona, evo i kako! (VIDEO)

Tompson će biti kažnjen na osnovu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prema kojem je za tu vrstu prekršaja predviđena novčana ili zatvorska kazna

  • 27

Policijska uprava šibensko-kninska kazniće pevača Marka Perkovića Tompsona, poznatog po nastupima na kojima izvodi ustaške pesme, zbog klicanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na koncertu u Kninu povodom obeležavanja 20. godišnjice akcije "Oluja", kako prenose tamošnji mediji.

Dron sa srpskom zastavom na koncertu Tompsona u Kninu?!

Tompson će biti kažnjen na osnovu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prema kojem je za tu vrstu prekršaja predviđena novčana, ili kazna zatvora do 30 dana.

Pored toga, Tompsonu preti i kazna zbog nenošenja bezbednosne kacige tokom jučerašnje vožnje kroz Knin. On je time prekršio Zakon o sigurnosti saobraćaja na putevima. Da podsetimo, on je prošle godine već dobio kaznu zbog nenošenja kacige, kao i zbog toga što je vozio dete mlađe od 12 godina.

Inače, u šibensko-kninskoj policiji kažu da su, za sada, utvrdili deset različitih prekršaja tokom i pre koncerta, ali s obzirom da je to javno okupljanje audio i video snimano i fotografisano u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenima, pregledom tih snimaka tek će biti utvrđeno da li postoji osnovana sumnja u prekršaje.

Kako prenose lokalni mediji, među ostalim prekršajima, zabeležen je jedan slučaj prodaje zastave neprikladnog sadržaja, te dva slučaja nošenja zastave, odnosno kape neprikladnog sadržaja.

Dogodio se i jedan fizički sukob, a u dva navrata zabeleženo je omalovažavanje pripadnika policije, prenose mediji.

Tokom centralne proslave Dana pobede na trgu u Kninu, podaci su iz policije, okupilo se oko 25.000 posetilaca i na toj svečanosti nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti prekršaja druge prirode.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Hina/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    6. avgust 2015 | 17:43

    Dobro mu ime ,pravo hrvatsko.haha ljudi nmg da se pomire sa cinjenicom da su oni srbi da hrvati ne postoje.

  • Čovekfoka

    6. avgust 2015 | 17:16

    Pa cela proslava je bila "ne prikladan sadržaj" o čemu bi vi to da mackate ljudima oči? A najinteresantnije od svega je sto mu je ime marko a prezime perkovic.

  • Ivy

    6. avgust 2015 | 17:42

    Nadam se da ce ga stvarno kaznit i da se ovaj put nece izvuc! Mene bas briga za doticnog i svak ima pravo u svoja 4 zida slusat sto god zeli, ali predstavljat ovo kao nesto normalno ili cak pozeljno... Mislim da nije uopce poanta da se njega udari po dzepu jer njemu tih tisucu, dvi ili deset tisuca kuna nista ne znaci, vec da se pokaze da ono sto on radi zasluzuje kaznu i osudu! Btw, bilo bi super kada bi svi shvatili da je i paljenje zastave takodjer jedan jako ruzan i primitivan cin! Nebitno o cijoj se zastavi radi! Isto vazi i za cirilicne table!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA