Potraga za novcem od krađe slike Pola Sezana

Policija pretresa tri lokacije u Beogradu, od kojih je jedna stan Igora Pekovića, koji je označen kao organizator pljačke

  • 0

Policija pretresa tri objekta u potrazi za novcem uhapšenih zbog krađe slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku". U toku je pretres stana Igora Pekovića, koji je označen kao organizator pljačke. Akcija je počela oko 16:30 sati.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog krimilana (SPBOK), po nalogu tužioca za organizovani kriminal, pretresaju tri objekta u Beogradu u potrazi za novcem osoba za koje se sumnja da su umešani u krađu slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku".

Direktor policije Milorad Veljović kaže da je akcija pretresa tri osobe u toku i da će, ukoliko se utvrdi da su te osobe umešane u krađu, i one biti privedene.

- Trenutno se vrši pretres na tri lokacije u Beogradu, kod tri osobe, u cilju pronalaženja dokaza i novca u vezi sa krađom slike - rekao je Veljović.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je  da SPBOK trenutno pretresa objekte na tri lokacije. On je za RTS objasnio da je jedna od lokacija stan Ivana Pekovića u Ulici Dimitrija Tucovića, dok se drugi objekat nalazi na Dedinju.

Pripadnici SPBOK-a sumnjaju da se u tim objektima nalazi preostali novac pljačkaša. Osobe koje su vlasnici tih objekata nisu obuhvaćene postupkom.

(M. S. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA