DŽIHADISTI TOMISLAVU ODSEKLI GLAVU? Još uvek nema potvrde, islamisti objavili navodne fotografije

Izvori povezani s militantima tvrde kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku kompaniju CGG Ardiseis, kako prenosi sajt "Newsday247.com". Ove informacije još uvek, međutim, nije potvrdio nijedan zvanični izvor, kao ni vodeći svetski mediji

  • 95

Izvori povezani s militantima tvrde kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku kompaniju CGG Ardiseis, kako prenosi sajt "Newsday247.com".

Egipatske vlasti celog dana daju šture informacije o statusu potrage za otetim Hrvatom Tomislavom Salopekom, ali ističu da su u komplikovanoj operaciji angažovane brojne snage, piše zagrebački "Jutarnji list", dodajući i da je egipatski predsednik Abdel Fatah al Sisi na noge podigao brojne policijske i vojne snage i, čak, četiri egipatske tajne službe.

Egipatski "Al šoruk njus" piše da ceo dan traju racije u selima na Sinaju, a najintezivnije se traga u mestima Šeik Zuveid, Rafa i Ariš. Vlasti su odobrile i upotrebu helikoptera "Apač" koji pokušavaju da lociraju otetog hrvatskog državljanina, navodi list.

Takođe, iz Ministarstva odbrane negirali su informaciju da nameravaju da iz zatvora puste žene iz Muslimanskog bratstva, što je bio uslov islamskih militanata za puštanje Salopeka.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Međutim, kako piše Jutarnji.hr, ambasadorka Francuske Mišel Bokoz u razgovoru za RTL danas je rekla je da je u zadnjih nekoliko sati došlo do bitnih pomaka u pregovorima s islamskim militantima.

- Francuska vlada u kontaktu je s egipatskim kolegama i možemo reći da su egipatske vlasti trenutno ključni faktor. Vrlo aktivno rade na slučaju i, koliko znamo, samo u posljednjih nekoliko sati prilično su napredovali tako da smo sigurni da će učiniti sve što mogu da oslobode gospodina Salopeka - rekla je Bokoz.

TOMISLAVOVO VREME JE ISTEKLO: Evo šta su uradili džihadisti!

Navodno su se pojavile i fotografije obezglavljenog Salopeka, ali njihova autentičnost još nije potvrđena.

OVO JE TOMISLAV, ČOVEK KOME ĆE ISLAMSKA DRŽAVA ODRUBITI GLAVU: Evo šta može da ga spase sigurne smrti! (VIDEO)

Ove informacije još uvek, međutim, nije potvrdio nijedan zvanični izvor, kao ni vodeći svetski mediji, zbog čega je autentičnost izveštaja još uvek pod sumnjom.

Foto: Tanjug/AP, Youtube Foto: Tanjug/AP, Youtube

(Telegraf.rs / Newsday247.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    8. avgust 2015 | 15:47

    Тешко јадном,и обичном човјеку... док је цјели државни врх славио,он је био заробљен,да сам на мјесту његове супруге тужила би њих све.Саучешће породици.

  • sloba- jagodina

    8. avgust 2015 | 19:31

    HRVAT,NE HRVAT...SRBIN,NE SRBIN...pa kakve veze ima ,neduzan covek isao da zaradi deci i familiji koru hleba....

  • Leki

    8. avgust 2015 | 15:57

    Prokleti da ste zlikovci jedni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA