KAKO JE DONALD TRAMP POSTAO MILIJARDER: Radio je sve suprotno od svojih roditelja!

Tramp stariji je očigledno na sina preneo osećaj za nekretnine, s obzirom da je i sam bio strastveni graditelj. Ipak, i pored toga, njih dvojica skoro da nemaju nikakvih sličnosti

  • 1

Američki biznismen i potencijalni kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp obogatio se radeći skoro sve suprotno od svog oca.

LEPA, TRAMPOVA KĆI: Bahati život seksi bogatašice (FOTO)

"Selo Tramp", za razliku od svih ostalih nekretnina koje nose naziv tog brenda, ime nije dobilo po kontroverznom milijarderu i kandidatu za predsednika SAD Donaldu Trampu, već po njegovom ocu, Fredu Trampu.

Sedam zgrada od cigle, od kojih svaka ima 23 sprata, odišu skromnošću. Hodnici sa jeftinim crvenim tepisima, bez klima-uređaja, podsećaju na ambijent iz američkih akcionih filmova iz osamdesetih godina.

Tramp stariji je očigledno na sina preneo osećaj za nekretnine, s obzirom na to da je i sam bio strastveni graditelj. Ipak, i pored toga, njih dvojica skoro da nemaju nikakvih sličnosti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dok je Donald prepoznatljiv po ekstravagantnim i raskošnim stambenim kompleksima, njegov otac Fred gradio je skromne zgrade, uz pomoć vlade SAD, za građane Njujorka koji su luksuzne stanove viđali samo na filmu.

Tamo gde sin nije mario za milione, otac je brojao svaki utrošeni cent. Iako je familijarno ime Trampovih postalo sinonim za luksuz, ranije je bilo upravo suprotno.

Nekada mladi Donald gledao je kako njegov otac gradi već pomenute zgrade od cigle, ali je na umu imao nešto drugo, što je i napisao u svojoj knjizi "Umetnost dogovora".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Želeo sam više, bolje, grandioznije i uzbudljivije - ta rečenica u potpunosti opisuje Trampovu megalomaniju i žeđ za novcem.

Ono što je paradoksalno jeste da je Donald Tramp jedan od najvećih kritičara rada američke vlade, kako u spoljnoj, tako i u unutrašnjoj politici, iako je upravo američka vlada omogućila njegovom ocu da izgradi silne zgrade i omogući i više nego dobru osnovu Donaldu da nadogradi i razvije imperiju Trampovih.

Fred se obogatio na onome što danas zovu "nemogućim tržištem" - gradnji za siromašne u naseljima poput Bruklina i Kvinsa, dok se Donald orijentisao na Menhetn i izgradnju penthausa za one koji imaju previše novca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jdm_ftw

    12. avgust 2015 | 20:12

    On je nasledio preko 400 mio. od njegovog oca i to mu je bio početni kapital.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA