ONI ĆE PREGAZITI I INDIJCE: Kinezi preplavili tržište jeftinim metalom

Indijci strahuju zbog uvoza jeftinog čelika iz Kine

  • 4

Indija, koja je inače četvrti najveći proizvođač čelika u svetu, pretvorila se u ovoj poslovnoj godini koja je završena 31. marta u neto uvoznika čelika, pošto je prevelika ponuda iz Kine preplavila tržište jeftinim materijalima.

 PRETI OPASNOST: U reku Drinu stigli teški metali! (VIDEO)

Indijski proizvođači čelika JSV Stili Kaliani Stils smanjiće cene nekih proizvoda kako bi sačuvali tržišni udeo.

Indijci strahuju da će kineski izvoz postati još jeftiniji zbog slabijeg juana, izjavili su direktori kompanija za Rojters.

Prema izjavi visokog zvaničnika trećeg najvećeg proizvođača u Indiji JSW-a ova kompanija će zadržati nepromenjene ccene proizvoda visokog kvaliteta, koji čine oko 37% proizvoda kompanije, dok će za ostale proizvode biti teško zadržati trenutnu cenu.

- Moraćemo da smanjimo cene i da snosimo gubitke. Teško da ćemo potpuno zatvoriti sva postrojenja, ali ćemo možda morati da zatvorimo neka - rekao je Gojal, direktor indijske čeličane.

Indijski uvoz čelika je u 2015. godini skočio 72%, na 9,3 miliona tona, pri čemu je kineski čelik činio čak trećinu indijskog uvoza, navodi Rojters.

U prvom ovogodišnjem poslovnom kvartalu uvoz čelika iz Kine je na godišnjem nivou porastao 49% na 723 hiljade tona, prema podacima indijske vlade.

( Telegraf.rs/Izvor: b92 )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA