ONI SU JEDINI SIGURNI OD NAPADA DŽIHADISTA: Da li su među ovim narodima Srbi i Hrvati?

- Na sigurnosti treba raditi i treba razvijati bezbednosnu kulturu kod građana, a ta se kultura stiče kroz obrazovanje, škole, medije - rekao je stručnjak Mate Laušić

  • 0

Stručnjaci za bezbednost, posle najnovijih događaja vezanih za otmicu i pogubljenje Tomislava Salopeka koje je izvršila Islamska država, slažu se kako apsolutne bezbednosti nema ni u jednoj zemlji.

OVO JE MESTO NA KOM JE OTET TOMISLAV SALOPEK: Tu lokaciju često posećuju i TURISTI! (FOTO)

Hrvatski stručnjaci tvrde da je Hrvatska još uvek koliko-toliko sigurna zemlja, kako prenosi Jutarnji list, a kada se radi o našoj zemlji, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je nekoliko puta navodio da građani Srbije nemaju razloga za brigu.

ON JE UBIO TOMISLAVA SALOPEKA: Napravljen foto-robot krvnika iz Egipta! (VIDEO)

- Nijedna država danas nije sigurna od terorizma. Sigurni su jedino Eskimi i stanovnici arhipelaga Tonga - rekao je Hini stručnjak za sigurnost Mate Laušić.

On dodaje da nema apsolutne sigurnosti već da samo možemo govoriti o maksimalnom nivou sigurnosti koji neka zemlja preduzima.

- Na sigurnosti treba raditi i treba razvijati bezbednosnu kulturu kod građana, a ta se kultura stiče kroz obrazovanje, škole, medije - kaže Laušić.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

Uveren je i kako će hrvatski građani i dalje odlaziti u inostranstvo, bez obzira na poslednje događaje jer, kako kaže, čovek ima moć zaborava.

I njegov kolega Mirko Bilandžić ističe da je Hrvatska koliko-toliko sigurna zemlja, ali dodaje, kada je terorizam u pitanju, da postoji određeni nivo opšte opasnosti.

- Hrvatska je već samom činjenicom da je članica evroatlantskih organizacija, odavno meta, ali nije bila konkretna neposredna meta jer za to, osim opšteg konteksta, nije bilo razloga - dodao je.

Foto: AP/Tanjug, Facebook Foto: AP/Tanjug, Facebook

Bilandžić je uveren da će poslednji događaji otmice i pogubljenja Tomislava Salopeka uvek uticati na to da deo hrvatskih građana dobro razmisli pre nego što se uputi u inostranstvo.

- Terorizam u sebi ima psihozu širenja straha ,što će sigurno uticati i na odluke dela populacije - istakao je Bilandžić.

(Telegraf.rs/ Izvor:jutarnji.hr/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA