MLADA MAJKA UMRLA DOK JE RAĐALA BLIZANCE: Jedna beba je preminula s njom, cela Bosna u šoku

Nakon tragedije koja se desila prilikom prirodnog porođaja, završena je sudska obdukcija čiji su preliminarni rezultati Kantonalnom tužilaštvu ZDK dostavljeni danas

  • 15

Bosanskohercegovačka javnost ostala je u šoku nakon što je prekjuče na porođajnom odeljenju Kantonalne bolnice Zenica tokom porođaja preminula 25-godišnja majka H. A. iz Žepča i njena jedna beba.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Ovo je glavni razlog što BEBE UMIRU, čak u 21. veku!

Podsetimo, tokom porođaja blizanaca jedna beba uspela je da preživi, nakon čega je prebačena na Pedijatrijsku kliniku UKCS-a. Kako je juče potvrdila portparolka sarajevske klinike, stanje preživele bebe je zadovoljavajuće i kontinuirano se vrši monitoring opšeg stanja deteta.

Smrtni ishod tokom porođaja majke i novorođenčeta u zeničkoj bolnici poslednji put zabeležen je pre pet godina, nakon što je 16-godišnja majka umrla prilikom porođaja dok je njeno dete spašeno operativnim zahvatom. Godišnje se u zeničkoj bolnici obavi više od 3.000 porođaja, a samo u proteklom mesecu rođena je 121 beba.

Nakon tragedije koja se desila prilikom prirodnog porođaja, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona izdao je naredbu za obdukciju. Tako je juče završena sudska obdukcija, čiji su preliminarni rezultati Kantonalnom tužilaštvu ZDK dostavljeni danas.

- Tačan i neposredan uzrok smrti preminule H. A. nije moguće utvrditi bez dodatnih analiza patohistoloških tkiva uzetih od preminule. Makroskopski nalaz koji je utvrđen pregledom organa preminule najverovatnije pokazuje da se radi o zastoju rada srca i pluća used embolije pluća koja se razvila u toku porođaja i nakon porođaja. U odnosu na novorođenče utvrđeno je da je u pitanju zastoj rada srca i pluća izazvano asfikcijom i nedostatkom kiseonika - kazala je za "Avazov" portal u pismenom odgovoru portparol Kantonalnog tužilaštva ZDK Mirna Poljac.

(Telegraf.rs / Izvor:avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    14. avgust 2015 | 15:49

    25 god. nije dete

  • gordana

    15. avgust 2015 | 21:07

    Ja imam 3sina.Dva sam rodila u 25 i 26 a trceg u 35 godini.Vise sam imala zivaca u 35godini nego u 25.Bila sam starija i iskusnija.

  • maki

    15. avgust 2015 | 18:20

    Zvončica@ 25 godina su najbolje godine za radjanje,citaj malo... saucesce porodici :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA