UKINULI ĆIRILICU U VUKOVARU: Na sednici izmenili Statut grada!

Da ćirilica do daljneg neće biti na natpisima u Vukovaru odlučile su stranke sa hrvatskim predznakom u Veću

  • 44

Gradsko veće u Vukovaru izglasalo je danas izmene gradskog Statuta prema kojima dvojezične table, odnosno ćirilično pismo, nisu predviđene na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima, ulicama.

 ŠOKIRAĆE VAS OVO PROROČANSTVO - SRBI VLADAJU HRVATSKOM I DRŽE ZAGREB, KNIN I ZADAR: Ovo bi se desilo da nije bilo OLUJE!

Da ćirilica do daljneg neće biti na natpisima u Vukovaru odlučile su stranke sa hrvatskim predznakom u Veću, koje su većinom glasova usvojile izmele i dopune gradskog Statuta po predlogu gradonačelnika.

Za izmene je glasalo deset poslanika vladajuće gradske koalicije HDZ-HKS, uz podršku predstavnice HDŠB-a Slavice Jelinić, a protiv ili susdržano je bilo deset poslanika iz SDP-a, SDŠ-a, HNS-a i SNS-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    17. avgust 2015 | 16:42

    Ne mora, nece Srbima nista da fali, a Hrvati samo dokazuju kolike su ljige i koliko su samo jadni kada im jedno pismo smeta. Toliko su dno da mi ih je malo i zao...

  • Marko NS

    17. avgust 2015 | 17:10

    Hrvatska je u EU pa su kod njih ljudska prava na 'najvišem nivou' sem za Srbe.Ako si Srbin u Hrvatskoj u XXI veku za tebe još uvek važe zakoni iz 1941.godine jer si 'remetilački faktor' i tu nema bitnijih promena.Da li će neko iz Srbije na to reagovati?Mora da sa pita Nemačka pa kad dobijemo njihovo-svoje mišljenje?!

  • Nada@

    17. avgust 2015 | 17:11

    Veoma "demokratski". Samo nesto normalno i lepo me moze iznenaditi od bolesnih srbomrzitelja. Cast izuzecima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA