Stradale 22 osobe u bombaškom napadu u Bangkoku

U eksploziji u Bangkoku poginulo 22 osobe, od toga osam stranaca

  • 0

Lokalne vlasti u Bangkoku tragaju za osumnjičenima za bombaški napad u Bangkoku u kome je poginulo 22 osobe, a 140  ljudi je ranjeno.  Tajlandski premijer Prajut Čan-oč rekao je za lokalne medije da postoje video snimci napada, ali da su nedovoljno jasni, te da nije lako identifikovati osumnjičene.

 VELIKA EKSPLOZIJA U BANGKOKU, DESETINE MRTVIH? Krvava ljudska tela leže razbacana na sve strane! (FOTO) (VIDEO)

Eksplozija se desila oko 19 časova u delu grada koji je najispunjeniji turistima, službenicima i kupačima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Sada je mnogo jasnije ko su bombaši, ali ne mogu da otkrivam više. Ovo je možda bio teroristički napad - izjavio je Prajut dok je žurio na sastanak vladinog kabineta.

 (UŽIVO) Pogledajte UZNEMIRUJUĆI snimak STRAVIČNE EKSPLOZIJE u Bangkoku u kojoj je poginulo na desetine osoba! (LIVE STREAM)

Napad se dogodio kod velikoh hinduističkog svetilišta u blizini turističkog i poslovnog centra.

Hram posvećen hinduističkom božanstvu Brahmanu veoma je popularno turističko mesto u glavnom gradu Tajlanda i nalazi se pored prometnog tržnog centra.

U Bangkoku je relativno mirno otkako je u maju prošle godine vojska smenila civilnu vladu posle višemesečnih, nasilnih demonstracija protiv te vlade. Automobili-bombe i motocikli-bombe su u ovom gradu gotovo nepoznata pojava, mada se koriste na jugu Tajlanda gde godinama traje pobuna muslimanskih separatista.

Pogledajte video:

( Telegraf. rs/Izvor: Blic.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA