SEVERNA KOREJA BOMBARDOVALA JUŽNU KOREJU: Naređena evakuacija stanovništva!

Severna Koreja u toku današnjeg dana bacila je granate na pograničnu oblast sa svojim južnim susedom, a sve zbog, navodno, zvučnika koji je emitovao propagandne poruke protiv Pjongjanga

  • 8

Južnokorejska vojska granatirala je pograničnu oblast kao odgovor na ranije bombardovanje Severne Koreje njihove teritorije.

KIM DŽONG UN PRETI AMERICI: Ako ovaj uslov ne ispunite do ponedeljka, NAPAŠĆEMO VAS!

Vojska je ispalila više desetina artiljerisjkih granata preko granice u toku današnjeg dana. Napad je stigao kao odgovor na očigledno bombardovanje pograničnih oblasti između ove dve zemlje vojske Severne Koreje.

- Radar je detektovao vojne granate severnokorejske vojske - saopštio je zvaničnik ministrastva, navela je južnokorejska agencija Jonhap.

Kako dalje navodi agencija, Južna Koreja nakon prvih napada nije uzvratila vatru.

U pograničnom delu nema žrtava nakon navodnog granatiranja severnih suseda, ali je Južna Koreja naredila evakuaciju civila iz oblasti gde se incident dogodio.

Prema nezvaničnim informacijama, meta napada Sevene Koreje je zvučnik koji je emitovao propagandne poruke protiv Pjongjanga. Severna Koreja je više puta tražila uklanjanje ovih zvučnika, nazivajući takav potez provokacijom.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. avgust 2015 | 13:21

    Ovo amerika sve rafi dabi imala alibi za napad na sevrrnu koreju

  • soki

    20. avgust 2015 | 12:55

    I tu pocinje. Nema kraja na vidiku.

  • Dr. za rock and roll

    20. avgust 2015 | 12:47

    Drug Kim sa alkohola i sira presao ocevidno na hemiju... Juce mu je svirao Lajbah sigurno nije spavao pa ga sada hvata paranoja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA