7

Otišao je iz Hrvatske sa jednim koferom vrednim 20 dolara, a sada ima imperiju od 200 MILIONA DOLARA! (FOTO)

Dok sedi u svom novom stanu vrednom tri miliona dolara i vrti oko prsta ključeve crvenog "ferarija", Robert Herjavec (52) na prvi pogled deluje kao neko ko ne zna šta znači biti gladan

Robert Herjavec
Foto: Profimedia/AKM-GSI

Kada su sedamdesetih emigrirali iz Varaždina u Kanadu, roditelji Roberta Herjaveca poneli su samo jedan kofer vredan 20 dolara. Četiri decenije kasnije on rukovodi poslovnom imperijom, ima bogatstvo od 200 miliona dolara i živi na Beverli Hilsu.

Dok sedi u svom novom stanu vrednom tri miliona dolara i vrti oko prsta ključeve crvenog “ferarija”, Robert Herjavec (52) na prvi pogled deluje kao neko ko ne zna šta znači biti gladan.

Međutim, ovaj uspešni biznismen i dalje se kao kroz maglu seća detinjstva provedenog u Hrvatskoj i selidbe u Kanadu.

– Napustili smo dom sa jednim koferom punim stvari i došli u stranu zemlju tragajući za boljim životom, iako niko od nas nije znao ni reč engleskog – kaže Herjavec.

Foto: Profimedia/AKM-GSI

Foto: Profimedia/AKM-GSI

Prema pisanju hrvatskih medija, njegova porodica je bila primorana da se odseli iz zemlje jer njegov otac nije mogao da se zaposli “zbog kritikovanja Titovog režima”.

Sreća se Herjavecu osmehnula nekoliko decenija kasnije, kada se javio na oglas kompanije IBM i ponudio da šest meseci radi besplatno. Istovremeno je konobarisao kako bi se prehranio i polako napredovao u svetu tehnologije.

Pokrenuo je firmu “BRAK Sistems” i prodao je gigantu “AT&T” za 30 miliona dolara. Danas je direktor “Herjavec grupe”, jednog od svetskih lidera na polju sigurnosti na internetu.

Foto: Profimedia/AKM-GSI

Foto: Profimedia/AKM-GSI

“Težak” je 200 miliona dolara, a osim stana u Kaliforniji, poseduje i vilu u Ontariju vrednu sedam i po miliona dolara.

Hrvatski milioner je u vezi sa australijskom plesačicom Kim Džonson, koju je upoznao u rijalitiju “Ples sa zvezdama”. Zbog nje je ostavio suprugu Dajen Pleštinu, nakon 14 godina braka. Zbog toga dve ćerke i sin nisu hteli da pričaju s njim, pa je čak pokušao i da se ubije. Predstoji mu razvod u kome bi mogao da izgubi pola bogatstva.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: beverli hils, Bogatsvo, Imperija, Kanada, Robert Herjavec, Skandali, Varaždin
Popularni komentari
 • J
  Jeдaн oд Cpбa

  Džaba svi ti novci kad ti djeca okrenu ledja. Ja sad nemam ni 200 dolara da me istreseš do kože,ali imam dječiji osmeh i zagrljaj…

 • А
  Алекса

  Имам жену, имам децу, имам фарму свиња и нисам напустио Земун, иако су моји и ја критиковали Тита и партију, председника Милошевића, Ђинђића, Тадића и Вучића. Не може да ми пљуне под прозор с двеста милиона долара!

 • k
  kliklu

  Al se usreci do mojega…. :(

foto dana

video dana