PUTIN SE UKLJUČIO U RAT PROTIV ISLAMISTA: Ruske trupe vode odlučujuću bitku u Siriji!

U Siriju su krenuli i lovci "MiG 31" i borbeni helikopteri, a kako izraelska agencija trvdi, sledećih dana bi "ruski vojni kontigent" mogao da dostigne i nekoliko hiljada vojnika, od pilota do pripadnika raketnih snaga, kao i da su u nekadašnju sovjetsku bazu već stigli ruski vojnici

  • 8

Izraelska agencija "Ynetnews" tvrdi da u će toku narednih dana u Siriju stići nekoliko hiljada ruskih vojnika, dok Moskava još ne potvrđuje te informacije. Agencija je prenela i da su na aerodrom koji se nalazi nedaleko od Damaska već stigli ruski vojni avioni. Ipak, iz ruskog vojnog vazduhoplovstva ne potvrđuju ovu informaciju.

ŠALJE AVIONE, PILOTE, TEHNIČARE: Rusija započela vojnu intervenciju u Siriji

Vest o ruskim avionima koji će se uključiti u napdae protiv Islamske države, čije jedinice napreduju ka glavnom gradu Sirije, prenela je izraeilska agencija "Ynetnews", iako ni od koga nije dobila zvaničnu potvrdu za te informacije, prenosi "Jutarnji.hr".

Agencija koja se poziva na diplomatske izvore piše da su se ruske snage uključile u napade na jedinice Islamske države iz baze koju i dalje drže vojnici odani predsedniku Bašaru al-Asadu.

Na aerodrom su krenuli i lovci "MiG 31" i borbeni helikopteri, a kako ova agencija trvdi, sledećih dana bi "ruski vojni kontigent" mogao da dostigne i nekoliko hiljada vojnika, od pilota do pripadnika raketnih snaga, kao i da su u nekadašnju sovjetsku bazu već stigli ruski vojnici.

Printskrin: Youtube/Fay Pao Printskrin: Youtube/Fay Pao

Neki ruski mediji javljaju da su u Siriji na Asadovoj strani već brojni saveznici i instruktori iz Rusije.

S druge strane, iz ruske vojske tvrde da nisu poslali avione u Siriju

- U Siriju nisu poslati ruski avioni kako bi napali militante Islamske države ili sirijske pobunjenike rekao je za državnu televiziju. Pripadnici ruskog ratnog vazduhoplovstva su u svojim stalnim bazama i obavljaju uobičajene zadatke - kaže za RT neimenovani ruski vojni izvor, demantujući tako tvrdnje izraelskih medija.

RT je stupio u kontakt i sa autorom vesti izraelske agencije, ali je on odbio da komentariše verododtojnost neimenovanih izvora koji su mu javili za rusku intervenciju.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    2. septembar 2015 | 15:49

    Ovo bi bilo lepo, ali neznam koliko je tacno da ce Putin tek tako da udje u rat , fakticki sa zapadom !

  • W211

    2. septembar 2015 | 11:57

    Rusi će ih zgazit !!!

  • Ccc

    2. septembar 2015 | 11:55

    Hvala bogu nek zavrse to sto ameri nisu hteli...da ne pati narod...deca...i onda na kraju nek posalju i lovne teriere da i zadnjeg zlocincs izteraju iz rupe...bas su se nakotili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA