(UZNEMIRUJUĆE) SVET SE STIDI FOTOGRAFIJE UTOPLJENOG MALIŠANA: Zauvek je nestao sa majkom i bratom jer nisu dobili azil (FOTO) ( VIDEO)

Pročitajte priču o utopljenom dečaku i njegovoj porodici, i kroz koju golgotu su prošli pre nego što je more njihova beživotna tela izbacilo na plažu u turskom letovalištu

  • 22

Trogodišnji dečačić čije beživotno telo je more izbacilo na plažu u turskom letovalištu Bodrumu danas bi verovatno bio živ i zdrav da nije bilo "komplikovane papirologije".

(UZNEMIRUJUĆI FOTO I VIDEO) SLIKA ZBOG KOJE SVET PLAČE: More izbacilo telo sirijskog dečaka (3) na putu U SLOBODU!

Kako piše kanadski "National Post", porodica malenog Ajlina Kurdija, i njegovog dve godine starijeg brata Galipa, podnela je zahtev za izbegličku vizu za Kanadu, ali odbijenica im je stigla u junu zbog "komplikacija sa izbegličkim prijavama iz Turske".

DA TI SRCE PUKNE: Dušo mala, ovako je trebalo da spavaš... (FOTO)

Tema Kurdi, sestra oca porodice koji je jedini preživeo tragediju, rekla je da je mesecima zajedno sa prijateljima i susedima nastojala da skupi novac kako bi sponzorisali njihov dolazak u Kanadu. Tragične vesti čula je od supruge drugog brata, Muhameda.

- Abdulah ju je nazvao i samo joj rekao da su njegova žena i dečaci mrtvi. Sve što on sada želi je da se vrati kući, sahrani svoju porodicu i da legne u grob pored njih - rekla je Tema, frizerka koja već 20 godina živi u Vankuveru .

Prema njenim rečima, porodica se prijavila za "G5" izbegličku vizu, a nakon što su dobili odbijenicu, u očaju su pokušali od rata pobegnu ilegalnim putem.

Iako ministar Kris Aleksander nije potvrdio niti demantovao ove navode, parlamentarni zastupnik NDP-a Fin Doneli potvrdio je da mu je lično predao zahtev porodice Kurdi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ovo su stravične vesti koje slamaju srce. Frustracija zbog čekanja i nedelovanja je strašna - izjavio je Doneli za "National Post".

OVO SU NAJJEZIVIJE SLIKE MIGRANATA: SMRT, TUGA I STRAH vas neće ostaviti ravnodušnim! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Izbeglice koje preko Turske beže prema ostatku sveta često imaju problema sa dobijanjem izbegličkog statusa, budući da Turska ne želi da izda izlazne vize osobama bez valjanih pasoša.

Podsetimo, svet je juče šokirala potresna fotografija na kojoj se vidi telo dečaka koje je more izbacilo na plažu u turskom letovalištu Bodrumu, nakon što je objavljeno da se 12 sirijskih izbeglica utopilo nastojeći da stigne do grčkog ostrva Kosa.

Na prvoj fotografiji vidi se beživotno telo sirijskog dečaka u crvenoj majici i kratkim plavim pantalonicama, licem okrenutog prema peščanom tlu plaže, a na drugoj policajac namrštenog izraza lica kako u naručju odnosi telo deteta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor:index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mulazim

    3. septembar 2015 | 14:36

    Nebi trebao cijeli svijet da se stidi nego zemlje koje su sve ovo dopustile.Zašto bi Srbija trebala da se stidi kada je više učinila i pomogla od bilo kojih drugih zemalja koje su moćnije od nje.Da li je iko rekao barem hvala za taj učinjeni gest?

  • Marko

    3. septembar 2015 | 13:58

    Dusa mala,otac sam i mnogo me rastuzilo.....uhhhh

  • sever-jug

    3. septembar 2015 | 14:20

    Nemam sta da kazem na ovu tugu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA