Đilas: Đulijani bio za bombardovanje Beograda. SNS: Đilas govori kao radikal

Gradonačelnik smatra da bi oni koji su Đulijanija doveli u Beograd mogli da mu pokažu zgrade razorene u bombardovanju

  • 5

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je da poštuje uspehe nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Ðulijanija, ali da je uveren da kao čovek koji je podržao bombardovanje Srbije ne bi trebalo da govori o budućnosti Beograda. Na ovu izjavu reagovali su iz SNS-a ocenom da Ðilasova retorika "zvuči kao da dolazi iz Srpske radikalne stranke".

Ðilas je, pošto je u Velikom Mokrom Lugu podelio ključeve 20 stanova izbeglicama koji su do sada bili smešteni u kolektivnim centrima, podsetio da je Ðulijani, koji je 1999. godine bio na funkciji gradonačelnika Njujorka, podržao bombardovanje Srbije i izjavio da se na Kosovu i Metohiji sprovodi genocid.

- Zbog takvih stavova ovi ljudi (izbeglice) su 13 godina živeli u kolektivnim centrima. Poštujem njegovu (Ðulijanijevu) funkciju gradonačelnika Njujorka i uspeh u tome, ali smatram da nije čovek koji treba da govori o budućnosti Beograda i njegovom sređivanju - rekao je gradonačelnik glavnog grada Srbije.

On je dodao da bi oni koji su Ðulijanija doveli u Beograd, kako bi mu pokazali projekat "Beograd na vodi", mogli da mu pokažu i zgrade razorene u bombardovanju.

- Želim mu prijatan boravak u Beogradu i srećan put iz Beograda - zaključio je Ðilas.

Srpska napredna stranka navela je u saopštenju da Đilasova retorika zvuči kao da "dolazi iz Srpske radikalne stranke".

- Ðulijani je u Beogradu da bi podelio iskustvo i velike ideje koje je imao za svoj grad, a realizovao ih kroz posvećenost, naporan rad, smanjenje birokratije i korupcije, i zadovoljstvo nam je što smo ga ugostili. Kada Vučić bude izabran za gradonačelnika Beograda nastaviće da se savetuje sa kompetentnim liderima poput Ðulijanija - navodi SNS u saopštenju.

U toj stranci kažu i da će poželeti dobrodošlicu investitorima iz SAD-a, EU, i sa Istoka i sa Zapada, "za razliku od Ðilasa i Demokratske stranke, koji ih teraju iz Beograda".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N

    20. april 2012 | 22:12

    Djilas misli da smo ove izjave zaboravili Ovo su izjave satrapa, ON ce biti premijer Srbije 9. Maj 1999 Zajednicka izjava Zorana Djindjica i Mile Djukanovica upucena NATO-u:" Nemojte potpisivati nikakav sporazum o kraju bombardovanja, jer to omogucava Milosevicu da se odrzi na vlasti" (nemacki list "rajn-cajtung") 17. Maj 1999 Zoran Djindjic: "Ako se zivotna situacija naroda u Srbiji pogorsa i ako se unisti energetski sistem drzave, Milosevic ce morati da potpise sve sto zahtevate. (Izrealski list "Haaerz") 17. Maj 1999 Zoran Djindjic: "Jugoslavija se mora bombardovati" (Der Spiegel 20/1999: SPAN 21. Maj 1999 Zoran Djindjic se zali Rojtersu da ga okrivljuju za poziv na nastavak bombardovanja (prenosi agencija Rojters) 21. Maj 1999 Pitanje: "Zasto ne trazite od NATO-a kraj bombardovanja? Djindjic odgovara: "To nije realisticno". (Nemacki list "tagescajtung) 26. Maj 1999 Djindjic ponavlja svoj poziv na bombardovanje Jugoslavije i izjavljuje "Ja sam najomrazenija osoba u Srbiji" (nemacki dnevnik na TV ZDF).

  • milos

    20. april 2012 | 13:59

    Neverovatno koja licemernost! Pa vi ste doveli Solanu, Bidena i sve ostale i sta onda?

  • Dex

    20. april 2012 | 18:38

    a ti gradonacelnice sto si ljubio madlen olbrajt ....to je ne bitno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA