ATENTAT NA VUKA DRAŠKOVIĆA U BUDVI: Radonjić, Romić i Basta oslobođeni su krivice

Bivši visoki funkcioneri Državne bezbednosti Milan Radonjić, Ratko Romić i Stevan Basta, oslobođeni su optužbi da su učestvovali u pripremi atentata na lidera SPO Vuka Draškovića

  • 29

Bivši visoki funkcioneri Državne bezbednosti Milan Radonjić, Ratko Romić i Stevan Basta, oslobođeni su jutros optužbi da su učestvovali u pripremi atentata na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Viši sud koji je jutros doneo oslobađajuću presudu, u obrazloženju je naveo da nema dokaza da su trojica visokih funkcionera DB učestvovali u pripremi atentata na lidera SPO.

Danas u Specijalnom sudu nastavlja se suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, a na optužnici se nalaze Radonjić i Romić.

Na Draškovića je 15. juna 2000. godine oko 23.30 sati ispaljeno osam metaka iz pištolja sa prigušivačem, od kojih su ga dva okrznula sa leve i desne strane glave i on je sa lakšim povredama preživeo atentat.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    8. septembar 2015 | 09:09

    Rale samo napred , izdrzaces sve sto ti pakuju buraz !

  • mikan

    8. septembar 2015 | 11:02

    I vreme je bilo da se stavi tacka na tu smejuriju koju Draskovic kao papagaj ponavlja samo da bi se pojavljivao po medijima. Sto bi na njega pucao DB kada je radio za Milosevica i razbijao DOS ??? Nego je bio u vladama posle 2000. godine taj manipulant Draskovic i kao koalicionu uslugu trazio da se sluzba optuzi da je htela da ga ubije a sve u pokusaju da sakrije da je uz kuma Seselja bio glavni Slobin igrac

  • Дарко

    8. septembar 2015 | 09:41

    Ово је скандалозна пресуда, али и доказ да све може у Србији да се промени, али не и некадашња УДБА, касније ДБ која је очигледно изнад закона и чији припадници чак и када организују или врше атентате могу да избегавају правду. Да ли је Радоњић признао да је слао Ромића у Будву да прави фотографије Вуковог стана како би што боље припремили атентат? Јесте. Да ли је Ромић то и учинио? Јесте. Да ли је након тога и пуцано на Вука? Јесте. Да ли су Милошевићев шеф београдске тајне полиције и његови најближи сарадници тек онако, забаве ради са свих страна фотографисали Вуков стан у Будви, тек за личне албуме или стога како би Вука убили када им већ то није успело на Ибарској магистрали камионом у власништву ДБ-а којом приликом су убили четворо недужних људи? Хиљаде доказа би суд очигледно да занемари и да амнестира оне који су убијали, а били плаћени да штите државу и те исте грађане.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA