SRCE DA TI PUKNE: Dečak (9) u Rijeci umro u bolovima, jer roditelji nisu hteli da ga leče hemoterapijom!

Otac dečaka je priznao da nije dozvolio da se njegov sin podvrgne hemoterapiji, ali tvrdi da su on i njegova supruga učinili sve kako bi mu pomogli drugim metodama lečenja

  • 8

Mesec dana nakon što je 9-godišnjem dečaku dijagnostikovan non-Hočkinov limfom, mališan je preminuo u bolnici u Rijeci, a poznanici ove porodice i komšije tvrde da su za njegovu smrt krivi roditelji koji su odbili hemoterapiju.

Ovaj klinac imao je kosu do kolena. Kad shvatite ZAŠTO se ošišao, rasplakaćete se!

Otac dečaka je priznao da nije dozvolio da se njegov sin podvrgne hemoterapiji, ali tvrdi da su on i njegova supruga učinili sve kako bi mu pomogli drugim metodama lečenja. On za smrt svog deteta krivi lekare na onkološkom odeljenju na kojem se, u noći između petka i subote, odvijala prava drama.

- Dečak je prvi put u bolnicu doveden 4. avgusta, kada je već bio vidno natečen u predelu vrata te mu je dijagnostikovan non-Hočkinov limfom, agresivna vrsta raka. Međutim, uprkos vrlo ozbiljnoj dijagnozi i apelima,molbama lekara koji su ih preklinjali da to ne čine, roditelji V.B. i H.G. su, nakon samo jednog dana provedenog u bolnici, odveli dečaka sa odeljenja, uz izgovor da idu na lečenje u Rusiju. Svemu tome su svedočili naši prijatelji čiji se sin leči od leukemije, pa su i oni pokušali da urazume dečakove roditelje, međutim, bezuspešno. S obzirom na njihov fanatični "pro-new age" pogled na svet, koji uključuje teorije zavere, jedini cilj im je bio da izgebnu hemoterapiju jer veruju da sadrži bojne otrove. Odlučili su da umesto toga dete leče takozvanom "bioenergijom" ili "elektro isceljivanjem" kod lokalne kult-liderke iz Rijeke, koja je rekla da će dečaka izlečiti za 2-3 sata - izjavila je za Index jedna od komšinica s čijim se sinom preminuli dečak često družio.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane

Roditelji su čak dobili rok od 15 dana da započnu lečenje deteta hemoterapijom, ili će im država oduzeti starateljstvo.

- Komšije tvrde da su danonoćno slušali zapomaganje dečaka u bolovima. Iz kuće se čulo urlanje : "Diži se, nisi invalid!" i "Ustani, za koga ja kuvam?", "Digni se i idi sam po vodu, nisi bolestan" - priča komšinica. O svemu su, tvrdi, obavestili i predstavnicu odeljenja dečije onkologije Kantrida, gde im je rečeno da će se preduzeti sve kako bi se dete što pre prebacilo na lečenje u bolnicu.

Međutim, roditelji su na sudu 24. avgusta izjavili da dečaka vode u Aviano u Italiji na lečenje, pa su dobili rok od još 15 dana da započnu sa lečenjem, pre nego što im država oduzme starateljstvo.

- Dečaka su potom vratili u Kostrenu kod oca gde se njegova agonija nastavila. Neke komšije su videle kako dete, koje zapomaže u bolovima, iznose u vrt i oko njega obavljaju neku vrstu egzorcizma "terajući bolest napolje" - priča ogorčena žena s čijim se sinom preminuli dečak još donedavno igrao.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/hyena reality Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/hyena reality

- Kako bi pomogli teško bolesnom detetu, komšije su se digle na noge, dali su izjave policajcima, vikali neka spase dete. Na žalost, policajci nisu mogli da uđu u kuću strave jer ih dečakov otac nije pustio unutra bez naloga. Vratili su se drugog dana, no V.B. i H.G. tamo više nisu zatekli jer su, s bolesnim sinom, pobegli u nepoznatom pravcu. Sa strepnjom smo čekali bilo kakvu informaciju, nadajući se da su ih našli i da su dete odveli u bolnicu. Međutim, u subotu ujutro saznala sam užasnu vest - dečak je te noći umro u bolnici - dodaje komšinica.

Oni koji su videli dete tvrde da je bio mršav poput kostura i da mu je telo bilo prepuno podliva i modrica.

Povodom ovih optužbi oglasio se i otac.

- Odbili smo hemoterapiju jer je preagresivna za devetogodišnjaka. Pre osam godina majku su mi lečili hemoterapijom koja ju je ubila. Između hemoterapije i bojnog otrova stoji znak jednakosti, pa smo, kao roditelji, odlučili isprobati sve pre hemoterapije, ona je biznis koji leči samo 2,7 odsto ljudi u svetu, dok  97,3 posto ubija. Postoje i druge terapije koje nisu alternativne nego ih prepisuju doktori u Švajcarskoj, na Islandu, u Norveškoj, Meksiku, međutim Hrvatska za njih nema interesa jer tu nema profita kao kod hemoterapije kod koje doktor na svaku dobije 10odsto - kaže V.B, otac preminulog dečaka.

Foto: Sxc.hu Foto: Sxc.hu

Dečaka su, tvrdi, lečili prirodnim putem, kapima od biljaka i voćnim sokovima isprobavajući sve, vezano za lečenje karcinoma, što je u poslednjih 100 godina, kako kaže, otkriveno i skriveno  od očiju javnosti. Odveli su ga i u bolnicu u Aviano gde su im je, tvrdi otac dečaka, dali drugu dijagnozu i rekli da njihov sin boluje od leukemije. U utorak su trebali ići u Zagreb, jer su imali dogovoren termin u Klaićevoj bolnici, ali na žalost taj dan dečak nije dočekao.

- Kada limfa počne da se čisti, to nezdravo tkivo ulazi u krv. Mi smo očistili limfom, isterali ga u krv, a iz krvi u jetru i slezinu i tu je došlo do  zgrušavanja krvi i šoka deteta, pa je trebao da primi infuziju i transfuziju. Ja kod kuće imam infuziju, međutim, s obzirom na to da smo bili u Gorsko kotaru, odlučili smo pozvati Hitnu pomoć. Odvezli su ga na Kantridu gde su nam, u prisutnosti trojice policajaca, uzeli sina. Uz psovke i uvrede, doktor je iščupao dete majci iz ruku. Bilo je oko 1 i 30 ujutro, a već u 2 sata i 56 minuta su nam rekli da je naš sin preminuo. Na njegovu mrtvom telu uspeo sam da izbrojim 12 uboda i neću se smiriti dok ne otkrijem što su mu sve ubrizgali - kaže otac dečaka dodajući da će tužiti KBC Kantrida i sve odgovorne koji su primili i lečili dečaka.

Iz policije nisu mogli da komentarišu slučaj , s obzirom na to da se radi o maloletnoj osobi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubica

    8. septembar 2015 | 19:32

    Upravo NISU glupi ovi roditelji i mozda bi i uspeli u svojoj nameri da dijagnoza nije prekasno postavljena. Alternativa za dete je bila da umre u bolovima SA hemoterapijom. Covek apsolutno ZNA o cemu prica, a to vam kazem kao lekar koji radi u inostanstvu na onkoloskoj klinici koja "alternativnim" metodama leci samo prominente iz celog sveta... i to USPESNO. Nisam ovde da se ubedjujem, samo mi je uzasno interesantno kako je nas narod "otvoren i prijateljski orijentisan" prema na primer Sirijcima u Beogradu, a hapsio bi i oduzimao decu svom komsiji zato sto ih nije vakcinisao?!?!? Sacuvaj Boze ...

  • karma

    8. septembar 2015 | 19:33

    Hemoterapija ne leci vec samo odlaze smrt.

  • R

    8. septembar 2015 | 18:08

    Sve sarlatane,antivakcinase,nadrilekare i ostale prodavce magle odmah pohapsiti. Ovo se mozda bas sada desava i u vasem komsiluku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA