NIŠLIJKA U ŠOKU: Došla je po telo supruga da bi ga sahranila, a zatekla je leš koji se RASPADAO (FOTO)

- Kada smo osetili smrad posumnjali smo da nešto nije u redu i otvorili sanduk. Zbog onog što sam videla, umalo sam se onesvestila - rekla je pokojnikova supruga

  • 4

Niški Osnovni sud dodelio je odštetu u iznosu od 75.000 dinara Nišlijki Svetlani Marjanović zbog traume koju je doživela jer se, krivicom lokalnog pogrebnog preduzeća ''Gorica'', telo njenog supruga Miodraga raspalo pre sahrane.

 

ŠOKIRAĆETE SE: Evo šta se desi sa TELIMA vaših najmilijih ako ne platite GROBNO MESTO!

 

Kako je utvđeno tokom sudskog postupka, telo pokojnika čuvano je u neispravnoj hladnjači, na temperaturi od oko desetak stepeni umesto maksimalno dozvoljene od četiri stepena.

 

Sudski veštak je utvrdio da je neadekvatno čuvanje leša bio ključni razlog za uznapredovale truležne promene koje su izazvale šok kod pokojnikove porodice. Šezdesetogodišnji Marjanović je umro 11. marta 2013. godine, a u hladnjači „Gorice“ bio je 42 sata.

 

- Kada smo osetili smrad posumnjali smo da nešto nije u redu i otvorili sanduk. Zbog onog što sam videla, umalo sam se onesvestila. Bio je naduven, krv mu je curila iz nosa, raspadao se... Odlučila sam da tužim pogrebno preduzeće da više nikad niko ne bi doživeo ono što sam ja - kaže Svetlana.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Odmeravajući visinu naknade štete, sud je utvrdio da je adekvatan iznos 80.000 dinara, ali ga je umanjio za 12.50 odsto iz razloga što je telo bilo šest sati u Marjanovićevoj porodičnoj kući, a 42 sata u neispravnoj hladnjači smatrajući da je i porodica na taj način doprinela ubrzanom procesu truljenja.

 

Kako nam je potvrdjeno u JKP „Gorica“ na ovu sudsku odluku je izjavljena žalba. Oni su tokom sudskog postupka negirali odgovornost za raspadanje leša i isticali da su njihovi rashladni uređaji potpuno ispravni.

 

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

 

(D.K.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вера

    10. septembar 2015 | 08:08

    Нешто нам погребна предузећа много герше.

  • celarevo

    10. septembar 2015 | 03:56

    Kao zalice muza sve nadju drugog , i ne samo to pricaju najgore o njima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA