VELIKO HAPŠENJE U NIŠU Privedeno 11 zaposlenih iz "M Auto" zbog zloupotrebe položaja

Niška policija uhapsila je 11 zaposlenih u d.o.o ''M Auto'' zbog sumnje da su tehnički pregled vozila u knjigama evidentirali po nižim cenama a razliku predavali odgovornom koji je na taj način protivpravno prisvojio novac a svi zajedno zloupotrebili položaj odgovornog lica i falsifikovali isprave

  • 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Nišu uhapsili su 11 zaposlenih u d.o.o ''M Auto'' Niš zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i falsifikovali isprave.

Uz saglasnost Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su D.K (49), P.J (52), D.S (33), N.C (41), G.S (53) i I.M (32) iz Niša, S.D (46) iz okoline Niša, D.J (41) iz okoline Prokuplja, M.G (64) iz Vlasotinca, kao i D.P (33) i I.Ð (39) iz okoline Gadžinog Hana, saopštio je MUP.

Sumnja se da je D.K. u toku 2014. i 2015. godine, organizovao rad devet tehničkih pregleda na teritoriji Niša, Vlasotinca, Prokuplja i Gadžinog Hana i usluge vršenja tehničkih pregleda vozila naplaćivao u iznosu od 800 do 2.500 dinara.

Uhapšena kriminalna grupa koja je falsifikovanjem kartica prisvojila 8 miliona dinara! (FOTO)

Postoji sumnja da je on naredio zaposlenima koji rade tehnički pregled vozila, da usluge u poslovnim knjigama evidentiraju po nižim cenama u iznosu od 30 ili 60 dinara, a razliku u ceni lično predaju, čime je protivpravno prisvojio novac u iznosu od oko 16 miliona dinara.

Takođe, sumnja se da je P.J, u svojstvu odgovornog lica navedenog preduzeća, po prethodnom dogovoru, pomagao D.K u organizovanju rada tehničkih pregleda, dok je D.S prikupljala novac iz svih devet tehničkih pregleda i razliku u ceni predavala D.K i P.J, bez evidentiranja kroz poslovne knjige.

FALSIFIKOVANIM EVRIMA PLAĆAO RAČUNE: Uhapšen muškarac u Čačku!

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u svojim ograncima preduzeća d.o.o ''M Auto'' Niš, usluge naplaćivali po regularnim cenama, a evidentirali ih po nižim cenama i razliku predavali D.K i P.J.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja kontrolu poslovanja navedenog preduzeća, kao i kontrolu izdavanja polise osiguranja.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks 85

    10. septembar 2015 | 15:31

    Kakvi opasni kriminalci!naplacivali izmedju 800 i 2500 din... Bolje hapsite prave kriminalce koji su nas doveli do ovde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA