Talibani napali zatvor i oslobodili 400 zatvorenika! (FOTO)

Avganistanske bezbednosne službe još nisu saopštile broj poginulih niti koliko se tačno zatvorenika nalazilo u zatvoru

  • 0

Više od 400 zatvorenika pobeglo je rano jutros iz zatvora u istočnoj avganistanskoj provinciji Gazni nakon što su talibani napali taj zatvor i tom prilikom ubili nekoliko policajaca, saopštila je policija.

SPREMA SE RAT MEĐU MUSLIMANIMA: Talibani oštro kritikovali Islamsku državu zbog svireposti!

Rojtersov izveštač je naveo da je na licu mesta video tela dvojice bombaša-samoubica koji su detonirali eksploziv postavljen u automobilu da bi uništili glavni ulaz u zatvor.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid izjavio je da su naoružani muškarci i trojica bombaša-samoubica napali zatvor u 02.00 sati po lokalnom vremenu i oslobodili 400 zatvorenika.

- Četrdeset pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti i zatvorski čuvari su poginuli u napadu na zatvor, a važni vojni mudžahedinski zvaničnici su oslobođeni - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Talibani često preuveličavaju broj žrtava u napadima na vladine ciljene u svojim saopštenjima, navodi britanska novinska agencija.

Prema rečima zamenika guvernera provincije Gazni iz zatvora su pobegla 352 zatvorenika, uključujući 150 talibana. On je rekao da je u napadu poginulo sedam talibana i četiri pripandika avganistanskih snaga bezbednosti.

Avganistanske bezbednosne službe još nisu saopštile broj poginulih niti koliko se tačno zatvorenika nalazilo u zatvoru. Talibani se bore protiv vlade predsednika Ašrafa Ganija, cilj im je da iz zemlje proteraju strane snage i uvedu striktno poštovanje islamskih zakona.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA