REŠENA MISTERIJA OSAKAĆENIH LABUDOVA U NOVOM SADU: Kornjače pojele krila ptićima! (FOTO)

Mislilo se da je neko osakatio labudiće u Dunavskom parku, a oglasila su se i različita udruženja za zaštitu životinja koja su zahtevala da se počinilac pronađe i kazni

  • 10

Dva labudića iz Dunavskog parka u Novom Sadu stradala su još pre tri meseca, kada su ih napale kornjače - a ove životinje su tada ubile jednog labudića! Podsetimo, pre nekoliko dana pojavila se informacija da je labudićima neko namerno odsekao krila.

IZRODI OSAKATILI LABUDIĆE U NOVOM SADU: Koje zveri su ovo mogle da urade?! (FOTO)

Utvrđeno je da dva labudića nemaju nikakva nova oštećenja na krilima u odnosu na ona od ranije, a ono što su pojedinci smatrali hirurškim sečenjem je trag veterinarske intervencije izvedene nakon što su labudići spaseni od kornjača mesoždera.

Podsetimo, najpoznatiji novosadski par labudova, Isa i Bisa su početkom juna dobili četiri mala labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće. Tada su veterinari sanirali njihove povrede. Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park. Jedan od labudića je uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodno.

Foto: Stefan Domovski/Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Foto: Stefan Domovski/Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

"Gradsko zelenilo" danas bi trebalo da konačno izađe sa informacijama o tome šta se zaista dogodilo sa labudićima i u kakvom su stanju.

Sandra Jovanović iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kaže da ne veruje da će labudićima izrasti krila ukoliko su im kornjače nanele povrede koje su dovele do otkidanja krila.

Podsetimo, tokom vikenda oglasila su se različita udruženja za zaštitu životinja, koja su zahtevala da se počinilac pronađe i kazni.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    14. septembar 2015 | 14:54

    Jako su slatki,mogu se sresti u dunavskom parku kako se šetkaju sa mamom i tatom ili brčkaju u jezercu i jako voleda se fotografišu.Uopšte ne izgledaju uplašeni i baš sam bio sa nekoliko prolaznika pre neki dan u parku a oni su kljuckali nešto u travi na nepun metar od nas.

  • Odkud ja know dis

    14. septembar 2015 | 12:48

    Pa ja sam govorio da de kornjače treba sve pobiti.To uopšte nije retka vrsta. Čak je ona kriva za izumiranje nekih srpskih zaštićenih i retkih vrsta.

  • Mici

    14. septembar 2015 | 15:02

    Hahaha jel nindza kornjace?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA