KO OVDE BACI SMEĆE, RAK GA POJEO: Tabla sa kletvom rešila veliki problem u srpskom selu! (FOTO)

Divlja deponija pored glavnog seoskog puta u Đurđevcu "nikla" je pre nekoliko godina, a otpad je na tom mestu, kako kažu meštani, bacao svako ko je tuda prolazio

  • 1

U mioničkom selu Đurđevac osvanula je nesvakidašnja tabla na kojoj piše: "Osveštano. Molimo Vas ne bacajte otpad, ko baci rak ga pojeo"!

Na ovaj način meštani Đurđeva brane se od onih nesavesnih građana koji bacaju smeće i prave divlje deponije na parceli pored glavnog seoskog puta.

Divlja deponija pored glavnog seoskog puta u Đurđevcu "nikla" je pre nekoliko godina, a otpad je na tom mestu, kako kažu meštani, bacao svako ko je tuda prolazio.

Pošto su godinama gledali đubre u centru sela, žitelji Đurđevca su rešili da tome stanu na put. Jedan meštanin je o svom trošku uklonio smetlište, a tada je iz sela oterano 20 kamiona raznog otpada!

Posle čišćenja, neko od meštana se dosetio i postavio tablu sa obaveštenjem da je to zemljište osveštano, uz kletvu onima koji reše da na tom mestu bace smeće.

- To je urodilo plodom, jer otkako je postavljena ta tabla, smeća na toj lokaciji više nema. Sada je ta parcela uredno sređena, a mi smo srećni, jer smo konačno uspeli da rešimo dugogodišnji problem - pričaju meštani ovog mioničkog sela.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kurir Mojsije

    16. septembar 2015 | 13:34

    Dobra i korisna ideja ,samo da ke se pridrzavaju idalje svi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA