IZJAVE HRVATSKOG PREMIJERA KOJE SU ZAPALILE BALKAN: Ovo su sve Milanovićeve poruke Srbima (VIDEO)

Svojim zapaljivim izjavama premijer Zoran milanović dolio je "ulje na vatru" u jeku izbegličke krize i zategnutih odnosa između Hrvatske i Srbije zbog zatvaranja graničnih prelaza

  • 28

Hrvatski premijer Zoran Milanović definitivno je svojim izjavama zapalio i uneo haos u odnosima Srbije i Hrvatske. Još dugo posle takozvanog "carinskog rata" pamtiće se njegove izjave u kojima je poručivao Srbiji da "šara malo", zatim izjava u kojoj je uporedio Srbiju sa muvom, a Hrvatsku sa orlom, kao i čuvena izjava kada je rekao da "Hrvati nisu sisali vesla".

(UŽIVO SRPSKO-HRVATSKA BLOKADA) Vučić: Vlada Srbije će rešavati migrantsku krizu! Milanović: Srbija ne radi ništa! (VIDEO)

U jeku izbegličke krize doneo je odluku o potpunoj blokadi granica za Srbe, a svojim zapaljivim izjavama dodatno doliva ulje na vatru.

HRVATSKI PREMIJER SE ZANEO: Hrvatska je orao, a Srbija muva. Orao ne lovi muve!

Svima je u oči zapala jedna od poslednjih, kada je naveo deo iz, po mnogima, rasističkog vica.

Naime, Milanović je govoreći o tome da zemlje koje su najmanje ugrožene migrantskom krizom, poput Mađarske, "izvode šou".

Foto: Tanjug/FaH/Denis Ceric Foto: Tanjug/FaH/Denis Ceric

DA LI JE MILANOVIĆ RASISTA: Znate li o čemu se radi u vicu "Šaraj malo"? (VIDEO)

- Zašto? Za to će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: Šaraj malo, brate. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumuniju - rekao je Milanović.

Nekoliko dana pre toga, Milanović je dao još jednu neverovatnu izjavu. Naime, govoreći o migratima i izbegličkoj krizi napravio je još jedan u nizu gafova.

"HRVATSKA NIJE SISALA VESLA": Milanović ponudio Vučiću "genijalno" rešenje za migrante!

- Hrvatska, dok to traje, uvek spremna da primi barem pola tih ljudi, ali, ne može baš sve, nismo ni mi vesla sisali - kazao je.

Milanović je išao čak dotle da upoređuje Srbe sa muvama. Naime, upitan da prokomentariše upozorenja iz Srbije zbog zatvaranja granica, Milanović je rekao: “Orao ne lovi muve. Mi smo orao”.

Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap

RASPRAVA U HRVATSKOM SABORU: Milanović je kao "Pobesneli Maks"

Jedna od poslednjih izjava bila je i ona u kojoj je Milanović govoreći o krizi u odnosima Srbije i Hrvatske zbog blokade graničnih prelaza poručio da Srbija seče granu na kojoj sedi i da je napad Beograda na Hrvatsku napad na EU!

Zapaljivu izjavu dao je i nakon proslave 20 godina od vojne akcije Oluja u kojoj je više od 220.000 Srba proterano, a više od 2.000 njih ubijeno ili nestalo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Kad vidim da ih se toliko vraća u Vojvodinu, BiH, neke delove Srbije, na Kosovo... onda će moći da nam dele savete - ko je želeo da se vrati, vratio se, a ko hoće još može - rekao je on i dodao da Hrvatska štiti ljudska prava, prava manjina, ljudsku imovinu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjaz miloš

    24. septembar 2015 | 20:56

    Srbi barbari.... ej moj milanoviću u tvojim venama teče srpska krv....krivo ti je ali tako je....

  • Suza

    24. septembar 2015 | 20:05

    Ne moze covek da podnese ako neko pohvali Srbiju, pa makar i za tretman prema izbeglicama. Pokusali su i oni da budu ljudi, ali nisu izdrzali ni jedan dan. Navikli da sikaniraju druge pa to ti je. Prenosi se mrznja s kolena na koleno. Cast izuzetcima, tj. onima koji u ovom tipu vide samo rasadnik mrznje. Ovakvog politicara ne zelim ni najgorem neprijatelju.

  • Bivsi Debeli

    24. septembar 2015 | 20:03

    Danas sam gledao snimak iz njihovog prihvatnog centra.Ljudi ogradjeni bodljikavom zicom, bez krova nad glavom, kao u konc logoru.Neka novinarka se prosvercovala i sve snimila.Nevjerovatan je cinizam Z.M.Zorane , prestani da duvas ljepilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA