KRAJ CARINSKOG RATA? Hrvatski premijer razmišlja da ukine mere danas ili sutra

Ovakva Milanovićeva izjava došla je neposredno nakon što je iz Brisela saopšteno da je od Zagreba zatraženo hitno objašnjenje odluke o zatvaranju graničnih prelaza sa Srbijom za kamionski saobraćaj

  • 41

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da sa saradnicima intenzivno razgovara da danas ili sutra ukine mere na granici sa Srbijom, objavljeno je na Tviter nalogu hrvatske vlade.

ŠEF MAĐARSKE DIPLOMATIJE PORUČIO MILANOVIĆU: Ostavi Srbe i Mađare na miru!

- Uz upozorenje da ću se, u svakom sledećem trenutku kada ocenim da je to u hrvatskom interesu, poslužiti nečim sličnim ili istim. Jer drukčije ne mogu i neću - rekao je Milanović, prenosi Beta.

Milanović je objasnio da ne želi da hrvatske firme i radnici u tim firmama u Srbiji pate, prenela je Vlada u saopštenju.

- Naša mera na granici (sa Srbijom) možda je bila tvrda, ali ona je bila u obrani nacionalnih interesa i kontrole toka migranata koji kroz Srbiju prolaze bez ikakve kontrole - rekao je Milanović.

Ovakva Milanovićeva izjava došla je neposredno nakon što je iz Brisela saopšteno da je od Zagreba zatraženo hitno objašnjenje odluke o zatvaranju graničnih prelaza sa Srbijom za kamionski saobraćaj.

Milanović je, kako je objavljeno na sajtu hrvatske vlade, novinarima rekao da mu je, pre svega, pred očima interes i sigurnost hrvatskih građana.

HRVATI OTVORITE GRANICE SA SRBIJOM ŠTO PRE! Evropa UDARILA ŠAMAR Hrvatskoj i stala na stranu Srba

- Udruženja i nekakvi sitni privatni interesi, koji se ponašaju kao da ne žive u Hrvatskoj i kao da je najvažnije njihovih 10 ili 50 hiljada evra,koje su izgubili danas, ali će ih nadoknaditi već sutra, se ne ponašaju kao lojalni građani ove zemlje. To je nepošteno jer i o tome vodimo računa celo vreme - rekao je hrvatski premijer.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wilson

    25. septembar 2015 | 15:11

    Za ekonomsku krizu su krivi, oni koji su izazvali RAT u Siriji. A ceo svet zna ko su. Trebalo bi ceo bliski istok raseliti u USA.!

  • Kiza Srbija

    25. septembar 2015 | 15:35

    Orlovi visoko lete i nisko padaju ha ha ha

  • Pera Kojot # 1

    25. septembar 2015 | 15:21

    Cist sovinizam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA