Određen novi sudija u postupku Andreja Vučića

Novi sudija je Dragan Dragović, rekla je Tanjugu portparol suda Gordana Vuković i precizirala da je suđenje zakazano za 27. oktobar

  • 46

Spor Andreja Vučića i fantomske firme "Asomakum" dobio je novi sudija Privrednog suda u Beogradu i zakazao nastavak suđenja za kraj oktobra.

Pritvor od 30 dana osumnjičenima za krađu identiteta Andreju Vučiću

Novi sudija je Dragan Dragović, rekla je Tanjugu portparol suda Gordana Vuković i precizirala da je suđenje zakazano za 27. oktobar.

Do promene sudije je došlo na zahtev Vučićevog punomoćnika koji je tražio izuzeće postupajućeg sudije Mirjane Jovanović zbog odugovlačenja postupka.

Predsednik Privrednog suda je usvojio taj predlog, a novi sudija je određen "metodom slučajnog uzorka", odnosno kompjuterskim programom.

Uhapšeno 15 osoba zbog krađe identiteta Andreja Vučića!

Brat premijera Aleksandra Vučića podneo je tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavosti akta o osnivanju firme "Asomakum", jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

U policijskoj akciji 10. aprila uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Andrej Vučić, koji je na početku suđenja saslušan kao svedok u postupku, tada je naveo da su ceo taj slučaj montirale bivše vlasti da bi politički diskreditovale njegovog brata, aktuelnog premijera.

(Telagraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADICA

    29. septembar 2015 | 14:54

    Neka neko konacno stane na rep ljudima koji misle da mogu ovu drzavu da pokopavaju kako stignu!bravo za policiju i aktuelnu vlast!

  • Bojanić Stefan

    29. septembar 2015 | 15:41

    Ukradu čoveku identitet i naprave mu pakao od života da sad mora da ide po sudovima i dokazuje svoju nevinost. Strašno!

  • Ilija

    29. septembar 2015 | 15:36

    Nadam se da ce se sto pre naci kradljivac indetiteta.Bravo za aktuelnu vlast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA