(VIDEO) PRIŠAO JE KOLEGINICI I STAVIO JOJ RUKU NA BUTINU: Ovako izgleda SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE U SRBIJI!

Statistika govori da je više od 60 odsto žena tokom profesionalne karijere doživelo neki od oblika seksualnog uznemiravanja

  • 19

Telegraf je odlučio da prvenstveno ženskoj populaciji skrene pažnju na to šta predstavlja seksualno uznemiravanje na radnom mestu.

Na sledećem snimku možete videti kako to sve izgleda:

Mnoge kompanije, kao ni zaposleni u Srbiji, nisu ni svesni šta je sve zapravo seksualno uznemiravanje. Upravo zato juče smo skrenuli pažnju na to šta u očima zakona predstavlja seksualno uznemiravanje na radnom mestu, što možete pročitati OVDE.

KAKO DA ZNATE DA LI VAS SEKSUALNO UZNEMIRAVAJU NA POSLU: Evo šta je strogo zakonom zabranjeno!

Seksualno uznemiravanje na osnovu Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radnom mestu može biti verbalno, neverbalno i fizičko.

REKAO JE "HOĆU SEKS", A ONDA MI JE ZAPUŠIO USTA: Ispovest beogradske promoterke od koje ćete se SMRZNUTI!

Verbalno seksualno uznemiravanje su: pošalice sa seksualnom konotacijom, usputna dobacivanja, previše komplimenata, komentari o izgledu i nedolični predlozi sa seksualnom konotacijom, neprimereni telefonski pozivi, neprimerene SMS poruke i imejlovi, neprimerene poruke preko društvenih mreža.

Neverbalno seksualno uznemiravanje su postpuci koji odražavaju nedostatak poštovanja i prekomerno prijateljsko ponašanje, sugestivni i uvredljivi signali, neprilično ponašanje i gestikulacije, pogledi i slično. Praktičan primer neverbalnog seksualnog uznemiravanja mogao bi da bude neprimereno gledanje u dekolte koleginice.

Fizičko seksualno uznemiravanje je svaki neželjeni i neprimereni kontakt među kolegama. U ovo praktično spadaju: zagrljaji, poljupci, tapšanje, štipanje, dodirivanje kose, glave, ramena i slično.

Statistika govori da je više od 60 odsto žena tokom profesionalne karijere doživelo neki od oblika seksualnog uznemiravanja.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    30. septembar 2015 | 18:29

    Da li je seksualno uznemiravanje kada koleginica dođe u kratkoj suknji na posao? Mislim, ja se sav seksualno uznemirim kada je vidim...

  • Tole-Bole

    30. septembar 2015 | 17:21

    Neprimereno gledati u dekolte, a nije neprimereno da taj isti dekolte stoji na izvol'te, i si.e samo sto ne ispadnu napolje?!?!?!

  • Srle

    30. septembar 2015 | 18:11

    A sta da kaze MUSKARAC koga devojke i zene isto tako uznemiravaju na poslu?OPADA MU KONCETRACIJA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA