DANAS JE SVETI ZOSIM: Poslednji jastuk pod glavom bio mu je DŽINOVSKI LAV!

Sveti Zosim je živeći u planini naučio da komunicira sa divljim zverima i da ih kroti, zbog čega ni jedna životinja nije htela da ga ubije kada su ga bacili u arenu

  • 4

Hrišćani danas slave mučenika Zosima pustinjaka, sveca koji je skoro ceo život proveo u divljini kroteći i družeći se sa divljim zverima.

PRAVOSLAVCI SLAVE EPISKOPA EVMENIJA: Ovaj svetac je LEČIO samo SNAGOM VOLJE

Zosim se u planine otisnuo iz Rima, shvatajući da u toj državi nema mesta za hrišćane. Posle mnogo godina pronašao ga je kilkijski knez Domestijan.

Danas vernici slave SVETICU koja je bila PRELJUBNICA!

Upitavši starca ko je i od kada je u planini, Domestijan dobi odgovor da je u pitanju hrišćanin koji je tu došao da bi slobodno mogao da praktikuje svoju veru.

Uvređeni knez odluči da ostarelog Zosima silom odvede u Nazaret, gde je naredio da ga muče tako što će ga baciti u gladijatorsku arenu sa divljim zverima, sve dok se ne odrekne hrišćanske vere.

SATANISTIČKA SEKTA AKTIVNA U SRBIJI: "Hrišćani, zavetujte se SATANI"! (VIDEO)

Zosima međutim ni jedna zver u areni nije htela da pipne jer je on u planini naučio kako da komunicira sa njima i da ih kroti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Besan knez na kraju naredi da Zosimu vežu kamen oko vrata i obese tako što će ga okačiti o prvo drvo. Međutim, predanje kaže da je jedan veliki lav iz arene odmah pritrčao i podmetnuo svoju glavu pod kamen, kako bi Zosimu koliko-toliko olakšao muke.

Amerikanci ZBOG PAPE poludeli za SRPSKIM FIJATOM

Zosim je na kraju sam odlučio da se sam preda Bogu, a svom mučitelju je poručio da je "glupo da dalje muči ove zveri i samog sebe, te da ću mu on olakšati muke".

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шоне

    2. oktobar 2015 | 09:38

    Боље са дивљим зверима,него са људима.

  • Yamaha

    2. oktobar 2015 | 10:25

    SLAVA MU I MILOST!!! MOJ ZASTITNIK...

  • nezadovoljština

    2. oktobar 2015 | 10:52

    Priča je toliko realna da nemam izbora nego da poverujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA