AMERIKANCI PRIZNALI: Putin je oteo Obami rat protiv Islamske države!

Portal "Dejli bist" navodi da je rusko bombardovanje "potkopalo ugaoni kamen američkih napora - podršku ''umerenim'' pobunjenicima i ujedno otežalo drugi cilj Obamine administracije - smenu Asada

  • 14

Ruski predsednik Vladimir Putin nije samo počeo da bombarduje ciljeve u Siriji već je postao centalni igrač u borbi protiv takozvane Islamske države (ISIL), ocenjuje američki portal "Dejli bist".

Ovim MOĆNIM oružjem Rusi uništavaju džihadiste u Siriji! (FOTO) (VIDEO)

- U američkom ratu protiv ISIL-a postoji nova osoba koja donosi odluke, ali to nije neki general u Pentagonu ili ministar u Damasku ili Bagdadu, njegova kancelarija je u Kremlju i on se zove Vladimir Putin - navodi se tekstu pod naslovom "Putin oteo Obami rat protiv Islamske države."

Portal navodi da je ruski predsednik u sredu naredio bombardovanje koje je pogodilo američke saveznike i pomoglo snagama sirijskog predsednik Bašara Asada, što je "potkopalo ugaoni kamen američkih napora - podršku ''umerenim'' pobunjenicima i ujedno otežalo drugi cilj Obamine administracije - smenu Asada.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Amerikanci sa ovim SUPERORUŽJEM ratuju protiv Islamske države (FOTO) (VIDEO)

Ruski vazdušni napadi su, kako ocenjuje portal, svojevrsna poruka Vašingtonu da ukoliko hoće da se oslobodi Asada ili izgradi snage koje se mogu suprotstaviti ISIL-u, mora da prvo stvar reši sa Moskvom.

Nova američka zavisnost od Rusije bi mogla da poveća razdor između dve zemlje u pogledu budućnosti sirijskog režima i načina da se okonča petogodišnji građanski rat.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

SMRT PUTINU: Islamska država preti da će ubiti ruskog predsednika! (FOTO)

- Nezvanično, američki funkcioneri kažu da ih bombardovanje primorava da se dogovaraju sa Rusijom. Vojno, SAD će sada morati da prate ruske napade i način na koji oni utiču na rat. Diplomatski, koalicija mora Rusiji dati mesto za pregovaračkim stolom - piše Dejli bist.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuznjecov Aleksandar

    3. oktobar 2015 | 09:52

    Mozes Huseine da se mrstis koliko te je volja ali ces morati slusati dobro sta ti kaze dzudista iz Moskve

  • Dejan

    2. oktobar 2015 | 15:50

    Pa krajnje vreme je bilo da ih neko postavi na mesto

  • Enzo

    3. oktobar 2015 | 03:01

    Nije niko njih omeo u ratu protiv tih glavosjeca,naprotiv. Oni su ometeni u trgovini jeftinom Irackom naftom koju preprodaju preko Turske i odrzavaju svoje ekonomije. Sama cinjenica da je Irak u koaliciji sa Rusima dovoljno govori o motivima njihove vlade da zastite svoja dobra na kojima su izgubili kontrolu. Ovdje ce najgore,osim Sirije ,proci Turska. Osim sto ce izgubiti teritorije naseljene Kurdima,nego ce zaustavljanje sverca oruzjem i naftom na kraju uzdrmati vladu u Ankari i vjerovatno ih oboriti uz snazan tresak. Hiljade glavosjeca ce jedino sigurno utociste naci u Turskoj,i to ce biti kraj Turske kkvu znamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA