KATASTROFALAN TAJFUN POGODIO KINU: Evakuisano nekoliko DESETINA HILJADA ljudi!

Očekuje se da će tajfun uskoro pogoditi jugoistočnu kinesku pokrajinu Guangdung, kao i turističko ostrvo Hainan, gde hiljade Kineza provode praznični produženi vikend

  • 0

Snažni tajfun pogodio je danas jug Kine, praćen jakim vetrom i kišom, zbog čega je do sada evakuisano više desetina hiljada ljudi.

URAGAN POGODIO BAHAME: Nestao brod sa 33 osobe, komunikacija između ostrva prekinuta!

Kineski Nacionalni meteorološki centar je objavio crveni meteoalarm, što je najviši nivo opasnosti, uz upozorenje da bi do sutra ujutro na nekim mestima moglo da padne čak 28 centimetara kiše, prenela je agencija AP. Zasad nema izveštaja o povređenima, niti o materijalnoj šteti.

Tajfun Mudžigej, sa vetrom brzine od 180 kilometara na sat u svom centru, kreće se prema severozapadu brzinom od oko 20 kilometara na sat, saopštio je Meteorološki centar.

Očekuje se da će tajfun uskoro pogoditi jugoistočnu kinesku pokrajinu Guangdung, kao i turističko ostrvo Hainan, gde hiljade Kineza provode praznični produženi vikend. Tajfun bi ipak trebalo da oslabi tokom naredna dva dana, kako se bude kretao prema centralnom delu Kine.

Usled tajfuna su otkazane desetine letova sa glavnog aerodroma na Hainanu, koji se nalazi u provincijskoj prestonici Haiku, a otkazani su i vozovi između Haikua i turističkog centra Sanja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA