ALBANSKI I SRPSKI ROKERI SMIRUJU TENZIJE: Koncertom pred meč godine šire prijateljstvo! (FOTO)

Iako se spekulisalo da će koncert biti održan na stadionu u Elbasanu pred fudbalski meč, otkrivamo kada i gde će srpski, albanski i kosovski bendovi nastupati zajedno

  • 12
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Zajednički koncert albanskih i srpskih rok bendova pred fudbalsku utakmicu između Albanije i Srbije održaće se 7. oktobra u Tirani, a glavni grad Albanije oblepljen je posterima na kojima stoji parola da "muzika povezuje ljude".

Bajaga tražio 30 hiljada evra da peva pred meč Albanija-Srbija

Ovaj muzički spektakl biće održan dan pred kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj između selekcija Albanije i Srbije u Elbasanu.

Koncert će biti u bašti iza zgrade Vlade, u kojoj se obično održavaju kulturni događaji i odakle stanovnici Tirane obično prate mečeve nacionalnog tima.

Ovog puta, za tri dana, biće domaćin albanskim, kosovskim i srpskim rok bendovima u cilju smanjenja tenzija i održavanja prijateljskih odnosa između susedskih naroda na Balkanu.

Ovo je i neka vrsta izgrađivanja dijaloga između Srbije i Albanije, a oko 100 studenata iz Srbije je pozvano da prisustvuje koncertu i fudbalskom meču. Studenti iz naše zemlje prisustvovaće i potpisivanju sporazuma o razmeni studenata Srbije i Albanije.

Iako su mediji preneli informaciju da će se koncert održati na stadionu, pred kako mnogi nazivaju istorijski meč, on će ipak biti dan pred utakmicu i to u prestonici Albanije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA