BAŠAR AL ASAD PROGOVORIO O RUSKOJ INTERVENCIJI: Ili ćemo pobediti, ili će se Bliski istok raspasti!

- Sirija i njeni saveznici moraju da uspeju ili ćemo biti suočeni s razaranjem celog regiona - rekao je sirijski predsednik

  • 5

Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je da su Sirija, Rusija, Iran i Irak ujedinjeni u borbi protiv terorizma i da će verovatno uspeti da ga poraze, ali je takođe upozorio da bi neuspeh imao razarajući efekat za Bliski istok.

BRITANCI TVRDE: Putin šalje 150.000 vojnika u Siriju da UNIŠTI ISIS

- Te četiri zemlje postići će rezultate, za razliku od koalicije predvođene SAD-om u vreme čijih jednogodišnjih vazdušnih udara protiv militanata Islamske države u Siriji i Iraku je došlo do širenja nasilja - rekao je Asad u intervjuu za iransku televiziju.

- Sirija i njeni saveznici moraju da uspeju ili ćemo biti suočeni s razaranjem celog regiona - dodao je Asad.

On je pozvao zapadne zemlje da se priključe njegovoj koaliciji.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Ako se države pridruže na ozbiljan i iskren način u borbi protiv terorista, ako ništa drugo barem prestajući da ih podržavaju, mnogo brže ćemo doći do rezultata - rekao je.

DŽIHADISTI U PANICI ZBOG RUSKIH NAPADA: Napuštaju svoje položaje, 600 militanata krenulo ka Evropi!

Prema njegovim rečima, samo Sirijci mogu da odlučuju o promenama političkog sistema u zemlji ili njenim čelnicima, objavilo je predsedništvo na Tviteru citirajući delove njegovog intervjua.

- Rasprava o političkom sistemu ili funkcionerima u Siriji je unutrašnja stvar Sirije - rekao je Asad.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Asadovi međunarodni protivnici kažu da bilo kakvo političko rešenje za okončanje građanskog rata u Siriji mora uključivati Asadov odlazak, iako su neke zapadne države ublažile svoje stavove izjavivši da bi on mogao ostati na vlasti za vreme prelaznog perioda.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    4. oktobar 2015 | 18:50

    Amerikanci se nisu borili protiv terorista tih godinu dana, vec su bacali nuklearni odpad po siriji .isto kao u srbiji i na svim ostalim ratishtima kohe su sami scenirali.

  • VAN

    4. oktobar 2015 | 18:42

    Sve ono što jedna budala pokvari ne može gomola pametnih da vrati u pređašnje stanje. Ameri su prećutno i finasiski pomogli podizanju fašizma u Nemačkoj. Kad su videli šta su stvorili otvorili su zapadni front tek kad su uvideli da fašizam gubi bitku na istočnom frontu. Da bi ujagmili opljačkano bogastvo, od nemaca. U vremenu u kojem živimo ameri su stvorili fašističku tvorevinu Islamsku Državu kad Rusija sa saveznicima počne da unistava fašističku tvorevinu ISIS ameri če se uključiti da ne bi izgubili strateški položaj i bogastvo u naftnim rezervama.

  • Mrki Vuk

    4. oktobar 2015 | 18:16

    Istina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA