MERKELOVA OKRUŽENA DŽAMIJAMA, S ČADOROM NA GLAVI: Cela zemlja šokirana ovom scenom (VIDEO)

- Radujemo se kritikama i žalimo veoma što našu predstavu nemačkog kancelara neki nisu razumeli.... To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva - saopštio je nemački javni servis ARD

  • 4

Nemačka televizija ARD je u emisiji "Beriht in Berlin" pokazala foto-montažu kancelarke Angele Merkel sa crnim čadorom na glavi i minaretima u pozadini, što je na društvenim mrežama izazvalo puno kritičkih komentara i kritika da je televizija otišla predaleko i čak negativno iskoristila slobodu medija, prenose danas nemački mediji.

 

"MERKELOVA JE VELEIZDAJNIK": Hiljade ljudi u Nemačkoj protestuje protiv kancelarke i dolaska migranata (FOTO) (VIDEO)

 

ARD je odlučno odbacio sve kritike da takvom formom izražavanja može doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.

 

- Radujemo se kritikama i žalimo veoma što našu predstavu nemačkog kancelara neki nisu razumeli.... To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva. Moderator emisije je govorio o uspesima našeg zapadnog društva - slobodi mišljenja, slobodi medija i ravnopravnosti. Te slobode oslikavaju se u formi naše predstave. Naravno, tom slikom smo želeli i da probudimo pažnju i polarizaciju - saopštio je javni servis ARD, naglašavajući da oni, ipak, smatraju legitimnim takvu formu izražavanja i da odlučno odbaciju sve kritike da će takvim načinom doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama, prenose mediji.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

U opštoj navali izbeglica na Nemačku, zbog čega se Merkelova našla na udaru političara i iz sopstvenih političkih redova i najnovijim procenama da bi se u Nemačkoj do kraja godine moglo naći i 1,5 miliona izbeglica, mediji, a i ARD, postavljaju osnovna pitanja kako će to uticati na zapadne vrednosti nemačkog društva i da li je zemlja u stanju da se izbori sa tolikom lavinom ljudi.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA