CRNI OBLACI JURE KA SRBIJI: Pogledajte kakvo nevreme nas čeka!

Osim što će nam stići pljuskovi i jaki vetrovi, za vikend nas očekuje i veliki pad temperature

  • 6

U Srbiji je danas bilo toplo i sunčano vreme. Najveća temperatura u 13 sati bila je izmerena u Negotinu i Leskovcu gde je zabeleženo 22 stepena, dok je najhladnije bilo na Kopaoniku - 10 stepeni. Ipak, uskoro nam sledi nešto sasvim drugačije. 

Mislite da je ovo LUDO VREME? A kakve nas tek NEVEROVATNE temperature čekaju na kraju meseca!

Za jedan stepen hladnije bilo je u Somboru, Loznici, Valjevu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Nišu i Zaječaru - 21 stepen, dok je u Sremskoj Mitrovici, Požegi, Ćupriji i Vranju izmereno 20.

DOLAZI NAM LUDILO OD VREMENA: Spremite se za NAJČUDNIJU ZIMU IKADA u Srbiji! (FOTO)

Novi Sad, Zrenjanin, Kragujevac, Smederevska Palanka su bili nešto svežiji i temperatura je bila 19 stepena, dok je na Paliću, u Beogradu, Velikom Gradištu i Dimitrovgradu živa došla do 18 podeoka na termometru.

Printskrin: hidmet.gov.rs Printskrin: hidmet.gov.rs

Sutra nas očekuje oblačno i svežije vreme s mestimičnom kišom i pljuskovima. Padavine će početi pre podne na jugu i zapadu, a razvoj oblačnosti će se kasnije i u toku noći proširiti i na druge delove države, saopšteno je iz RHMZ.

Ipak, veća količina padavina se očekuje na jugozapadu i jugu Srbije, gde se očekuje da će pasti između 10 i 20 litara po kvadratnom metru, a ponegde i do 30 litara za 24 sata.

Jutarnja temperatura će sutra iznositi od osam do 14, dok će najviša dnevna biti 17 stepeni, a na jugu i do 24.

Printskrin: sat24.com Printskrin: sat24.com

Vetar će biti slab i umeren jugoistočni i istočni, uveče i u toku noći u košavskom području u pojačanju, na jugu Banata i sa olujnim udarima.

U Beogradu će biti oblačno vreme, posle podne i u toku noći s povremenom kišom. Vetar će biti slab do umeren jugoistočni i istočni, a u toku noći će doći do pojačanja.

Jutarnja temperatura vazduha će biti oko 14 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi 20.

Ako je verovati dugoročnim prognozama, do 14. oktobra će biti svežije vreme s temperaturama ispod prosečnih vrednosti. U četvrtak će biti oblačno vreme, mestimično s kišom, u košavskom području, uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine koji će uveče i u toku noći biti u slabljenju.

Printskrin: accuweather.com Printskrin: accuweather.com

U petak se očekuje kratkotrajni prestanak padavina uz delimično razvedravanje, dok će u subotu doći novo naoblačenje s kišom, prvo u južnim a potom i centralnim predelima.

Za nedelju i početak sledeće nedelje se očekuje da će oblačno i hladno vreme zadržati, a takođe se prognozira i da će doći do česte pojave kiše i lokalno većom količinom padavina.

Razvoj oblačnosti i gde se u Evropi očekuju padavine ili grmljavina, ali i kako se oblaci nadvijaju nad Srbijom i drugim zemljama, možete uživo pratiti OVDE!

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. oktobar 2015 | 16:05

    Ma moze i da pada sad sta oce ja sam konacno skrpio krov na kuci, svake godine mi polupa 40-tak crepova na kuci kad je nevreme i konacno sam uspeo da skrpim krov i sad ne moze vise tako lako da baca vetar crepove jer sam ih busilicom izbusio i vezivao za letve :).

  • ratko

    6. oktobar 2015 | 17:02

    bas me briga...drva sam jedva spremio tj.kupio sad moze da pada i sneg

  • Milos Laci

    6. oktobar 2015 | 18:09

    Vreme je da bezimo iz Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA