Savremene tehnologije su važne za razvoj osoba sa invaliditetom! (FOTO)

- Cilj ministarstva i svih državnih institucija da se kroz adekvatnu upotrebu informacionih i komunikacionih tehnologija, osetljive socijalne grupe uključe u svakodnevne društvene aktivnosti - rekla je državna sekretarka Tatjana Matić

  • 0

Savremena tehnologija može da pomogne osobama sa invaliditetom u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu, obrazovanju, profesionalnoj afirmaciji, svakodnevnim društvenim i kulturnim aktivnostima, istakla je na ostvaranju regionalne konferencije "Uloga informacione i komunikacione tehnologije u razvoju inkluzivnog društva" državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

- Cilj ministarstva i svih državnih institucija da se kroz adekvatnu upotrebu informacionih i komunikacionih tehnologija, osetljive socijalne grupe uključe u svakodnevne društvene aktivnosti. Naše aktivnosti treba da budu okrenute ka ublažavanju ovih problema i ka unapređivanju njihove informacione pismenosti - rekla je državna sekretarka.

Ministarstvo telekomunikacija je u aprilu podržalo projekat istraživanja i organizacije ove Regionalne konferencije, čime se priključilo ITU Regionalnoj Inicijativi za, usvojenoj na Svetskoj konferenciji o razvoju telekomunikacija u Dubajiu 2014. godine.

- Zalažemo se za politiku koju će svojim delovanjem koristiti porodici, zajednici i društvu, stoga, izrazili smo punu podršku istraživanju o ulozi informaciono-komunikacionih tehnologija u razvoju inkluzivnog društva i organizaciji Regionalne konferencije o ovoj temi kao inicijativi koja dolazi u pravom trenutku i koja će prikazati napore Srbije da ovoj problematici adekvatno i sistemski pristupi - zaključila je državna sekretarka.

Foto: Promo Foto: Promo

Konferencija ima za cilj da obezbedi platformu za otvorene dijaloge, saradnju i partnerstva u oblasti primene IKT za osobe sa invaliditetom, između nadležnih institucija, stručne zajednice, industrije, regionalnih i međunarodnih agencija i organizacija koje se tiču posebnih regionalnih problema u ovoj oblasti.

Konferencija je organizovana u saradnji s Ministarstvom kulture i informisanja i Udruženjem građana Proforma, a uz podršku Međunarodne unije za telekomunikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA