Devojčica je bila nepokretna godinama, a onda je prohodala zahvaljujući BOTOKSU (FOTO)

"Sledeći korak za Kajlu je operacija koja se zove leđna rizotomija. Potrebno je da joj iseku deo kičme da bi mogla da stoji na petama, a to će joj omogućiti da stoji ispravno "

  • 2

Kajla Eals (4) iz Northemptona, koja je čekala ceo život da prohoda, napravila je svoje prve korake nakon što joj je posle hirurške intervencije ubrizgan botoks u noge

Kajla je živela sa celebralnom paralizom, a ovo stanje uzrokuje doživotnu nemogućnost da stoji na tabanima. Međutim, pomoću botoksa, ona je sada u stanju da koristi mišiće nogu propisno po prvi put. Iako joj je i dalje potrebna pomoć, Kajla je u stanju da se popne uz stepenice. Kajlina majka Gema Eals (31) rekla je da  sve što je njena ćerka ikada želela jeste da prohoda.

Ovaj čovek je paralizovan, ali može svojim mislima da pije pivo. Evo i kako (VIDEO)

- Ona je takav optimista. Uvek je nasmejana i vesela. Ali sada je u godinama kada počinje da oseća ograničenja svoje bolesti. Tretman botoksom nije umanjio njene bolove, ali joj je neverovatno pomogao da počne da koristi noge. Nikada neću zaboraviti trenutak kada je prvi put samostalno ustala - rekla je gospođa Eals.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Iako je botoks postao poznat kroz estetske operacije, ovaj tretman ima i mnoge druge svrhe. Botoks je u stanju da u sitnim dozama utiče na kontrakcije mišića, a to kod nekih osoba sa celebralnom paralizom utiče na blokiranje nervnih impulsa. Ovo omogućava bolju kontrolu kretanja. Kajla će morati da ide na tretman botoksom na svakih devet meseci da bi mogla da hoda.

Kajlini roditelji nisu mogli da veruju koliku promenu je doneo ovaj tretman njihovoj ćerki.

- Kajla je bila uplašena kada se probudila, jer je ovo bila njena prva operacija. Ali niko ne može da opiše koliko je bila srećna kada je sama ustala. I dalje joj je potreban ram za hodanje, ali je uspela sama da se popne uz stepenice - rekla je gospođa Eals.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

- Sledeći korak za Kajlu je operacija koja se zove leđna rizotomija. Potrebno je da joj iseku deo kičme da bi mogla da stoji na petama, a to će joj omogućiti da stoji ispravno - objasnila je gospođa Eals koja prikuplja sredstva za ovu operaciju.Kajlina majka veruje da je bolest uzrokovana nedostatkom kiseonika u mozgu kada je imala samo devet nedelja.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs /Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA