SRBIJI PRETE POPLAVE: Pogledajte u kojim gradovima se očekuje haos od SUTRA!

Od sutra su moguća izlivanja manjih reka u Srbiji. Vodostaji će porasti i na Mlavi, Peku, Timoku, Drini, Limu, Jadru, Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi

  • 7

Na području istočne i jugozapadne Srbije u periodu od 11. do 13. oktobra na bujičnim vodotocima očekuju se veća izlivanja, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije.

OVOG VIKENDA NIGDE BEZ KIŠOBRANA: Čekaju nas obilni pljuskovi sa grmljavinom!

KONAČNO: MMR vakcine stigle u SRBIJU!

Kako je navedeno na sajtu RHMZ, vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću manjeg prevazilaženja upozoravajućih nivoa na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama.

Mogućnost izlivanja je i na Skrapežu, Đetinji, Moravici i Blejici, Ibru.

Vodostaji će porasti i na Mlavi, Peku, Timoku, Drini, Limu, Jadru, Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi. Na području Beograda u narednih 36 sati očekuje se između 30 i 40 litara kiše po metru kvadratno.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je u Srbiji podignut nivo pripravnosti štabova za vanredne situacije zbog očekivanih obilnijih padavina i mogućeg izlivanja bujičnih vodotokova, dodajući da za sada nigde nema problema.

- Pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo, sada nigde nije kritično - kazao je Marić i naglasio da se ne očekuje izlivanje reka, ali da bi bujični vodotokovi mogli da naprave probleme.

Prema njegovim rečima, Sektor za vanredne situacije MUP-a je još pre dva dana dobio upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se narednih dana očekuju obilnije padavine, od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a na pojedinim mestima do 50 litara po kvadratu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA