OVE AVETI STIŽU U BEOGRAD: Evo gde i kada ćete moći da ih vidite! (FOTO)

Kako prave aveti danas zaista izgledaju, moći ćete da saznate već od 15. oktobra

  • 1

Najprecizniji opis Aveti dao je Henrik Ibzen u svojoj čuvenoj istoimenoj drami, koja se od premijere 1881. godine izvodi širom sveta.

Kako prave aveti danas zaista izgledaju, publika će moći da sazna na pozorišnoj sceni Bitef teatra već od 15. oktobra, za kada će biti održana beogradska premijera predstave ''Aveti'' u produkciji Hartefakt fonda.

Novo čitanje ''Aveti'', u režiji Andreja Nosova, premijerno je izvedeno proteklog leta u okviru Festivala Grad Teatar - Budva.

U predstavi igraju Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Autorski tim ''Aveti'' čine i Vuk Bošković (dramaturg), Janko Dimitrijević (producent), Mirna Ler (scenografkinja), Lejla Hodžić (kostimografkinja), Nikola Tomašević (scenski pokret), Dragan Đurković (dizajner svetla) i Dušan Pavlović (sufler).

Foto: Promo /  OVATION BBDO Foto: Promo /OVATION BBDO

Predstava je nastala u koprodukciji Hartefakt fonda, Festivala Grad Teatar - Budva, MESS festivala iz Sarajeva i Bitef teatra iz Beograda, uz podršku Ovation BBDO.

Foto: Promo /  OVATION BBDO Foto: Promo /OVATION BBDO

Nakon premijernog izvođenja 15. oktobra, kao i repriznog zakazanog za dan kasnije, ''Aveti'' će se od novembra naći na redovnom reperotaru Bitef Teatra u Beogradu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA