SIRIJSKA AL KAIDA TVRDI: Putin je pokrenuo "novi krstaški rat"

Lider Al-Nusra Fronta Abu Muhamed al-Golani je pozvao sirijske militante i pobunjeničke grupe da se ujedine i intenziviraju napade na sela koja nastanjuju pripadnici manjinske grupe Alaviti, kojoj pripada predsednik Sirije Bašar al-Asad

  • 2

Sirijski ogranak terorističke grupe Al Kaida, Al-Nusra Front, objavio je danas audio poruku svog lidera, u kojoj se ruska vojna intervencija u Siriji naziva "novim krstaškim pohodom", koji ima za cilj ostanak na vlasti predsednika te zemlje Bašara al-Asada.

OD NJEGA JE I AL KAIDA STREPELA: Ovo je terorista koji je stvorio ISIS. Zvali su ga "šeik klanja"! (FOTO) (VIDEO)

Lider Al-Nusra Fronta Abu Muhamed al-Golani je u toj audio poruci pozvao sirijske militante i pobunjeničke grupe da se ujedine i intenziviraju napade na sela koja nastanjuju pripadnici manjinske grupe Alaviti, kojoj pripada i Asad, prenela je agencija AP.

Al-Golani je takođe pozvao muslimane u bivšem Sovjetskom Savezu da, ukoliko ruske snage budu gađale civile u Siriji, i oni napadnu ruske civile. Audio poruka Al-Golanija je objavljena dve nedelje pošto je Rusija pokrenula vazdušne udare u Siriji.

OPASNO SE ZAKUVALO: Okršaj ruskih i zapadnih aviona u Siriji je pitanje dana, tvrde stručnjaci!

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Zvanična Moskva tvrdi da su meta njenih napada džihadisti Islamske države i drugi teroristi, ali Zapad tvrdi da se ti napadi odvijaju uglavnom na područjima koje kontrolišu umereni pobunjenici, kao i Al-Nusra Front.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. oktobar 2015 | 14:29

    Tako je zapad i siptare podrzao bombama po srpskoj deci

  • RUS

    14. oktobar 2015 | 07:29

    I VREME JE DA SE CISTI ZLO DA ZAVLADA MIR I POSTOVANJE DOSTA JE BILO....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA