Čovek dva sata ležao mrtav nasred ulice, deca prolazila i gledala leš

Mrtvozornik je stigao tačno posle sati i 50 minuta od momenta kad se čovek srušio

  • 7

Novosađanin Đ. L. (79) preminuo je jutros, oko devet časova, dok je čekao autobus, u ulici Cara Dušana, u Novom Sadu, prenose mediji.

STRAHOTA KOD SMEDEREVA: Leš danima trune u bunaru!

Pokojniku je pozlilo i samo je pao na beton. Hitna pomoć koja je ubrzo stigla, pokušala je reanimaciju, ali nažalost bezuspešno. Lekari Hitne su konstatovali da je čovek preminuo prirodnom smrću, da nije bilo nikakvog nasilja.

Nakon toga je pozvana policija, koja je ogradila lice mesta, čekajući mrtvozornika da dođe kako bi izdao umrlicu.

- Ovo je užas. Mrtav čovek leži toliko dugo na asfaltu. Pogledajte kako deca gledaju. Nama starijima je strašno, a ne deci, koja čekaju tu autobus, koja prolaze. Pa ovo je neverovatno – rekla je jedna od žena čiji se lokal nalazi upravo u blizini mesta gde je pokojnik ležao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mrtvozornik je stigao tačno posle 1.50 minuta od kada je čovek preminuo. Na pitanje, "zar je potrebno toliko vremena da on dođe", odgovorio je: “Ja sam danas dežuran 24 sata. A radim Novi Sad i okolinu i ne mogu brže”.

Nakon toga, mrtvozornik, iako nije pogledao telo pokojnika, tražio je od policajaca da pronađu porodicu pokojnika, kako bi od njih saznao da li je preminuli bolovao od nečega i da li treba da izda samo umrlicu ili nalog za obdukciju.

- Ne mogu da verujem šta čovek priča. U ovom trenutku on od porodice traži lekarsku dokumentaciju. Pa zar to ne može, ako se vidi da nije nasilna smrt, da se pokojnik odnese sa ovog betona, pa da naknadno se to utvrdi, nego da svi mi slušamo šta on priča i još gledamo jadnog čoveka kako leži pokriven – kaže Aleksandar D, koji stanuje iznad mesta gde se sve to sve dešavalo.

Zahvaljujući samo policajcima, koji su u više navrata išli do stana jer u prvim navratima nikoga nije bilo u stanu pokojnika, već su posle izvesnog vremena dočekali suprugu, mrtvozornik je “izdao naređenje” da supruga pokojnika dođe na lice mesta, sa lekarskom dokumentacijom, kako bi se on uverio da li je Đ. L. bolovao i od čega.

- Strašno, da strašnije ne može biti. Policija dovodi suprugu pokojnika, koja je isto starija, da bi njemu donela papire. Pa treba da ga je sramota. Sva sreća pa su pokojnika posle više od tri sata, uneli u kombi pogrebnog preduzeća. Mogu da zamislim kako bi ženica reagovala da ga je videla kao što smo ga mi gledali više od tri sata. I to samo zbog mrtvozornika. Nama je bilo teško, a ne njoj, koja je došla plakajući i kukajući - dodaje Aleksandar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    15. oktobar 2015 | 17:12

    Meri ne lupaj po pravilu dva sata ne sme da se pocne obdukcija ili bio sta radi sa telom , a ne da se ne pomera . Polu informacije te samo brukaju. A sto je ovaj doktor uradio je sramota i neprofesionalnost beu obzira na godine !

  • Crna trojka

    16. oktobar 2015 | 00:57

    Mrtvozornik-otkaz, policajci-disciplinska.

  • mery

    15. oktobar 2015 | 16:21

    Po pravilu preminuli mora dva sata da provede na mestu gde je preminuo. Bez obzira gde se nalazi. Tako je u bolnici i i na drugim javnim mestima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA