KATAKLIZMA U HRVATSKOJ: Potopljene zgrade, bujica nosila sve pred sobom, mladića udario grom (VIDEO)

Zbog olujnog nevremena u Šibeniku je stradala gradska biblioteka. Poplavljen je kompletan podrumski deo biblioteke, izložbeni deo i audio-vizuelno odeljenje

  • 3

Kiša u Hrvatskoj neprestano je padala 22 sata, a za to vreme palo je i do 200 litara vode po kvadratnom metru. Ogromnu štetu koje je nevreme nanelo procenjuje se na nekoliko desetina miliona kuna.

HRVATSKA POD VODOM: Mladić završio u bolnici zbog udara groma, kuće i podrumi poplavljeni! (VIDEO)

Zbog olujnog nevremena u Šibeniku je stradala gradska biblioteka. Poplavljen je kompletan podrumski deo biblioteke, izložbeni deo i audio-vizuelno odeljenje.

- U levom krilu zgrade pod silinom bujice napukao je dupli stakleni prozor pa je voda oštetila brojnu građu. Šteta je ogromna. Radi se o velikoj zbirci naučnih časopisa. Moramo utvrditi koliko je građe oštećeno, a koliko smo nepovratno izgubili - rekao je Vilijam Lakić, direktor Gradske biblioteke.

Nevreme je ipak najviše pogodilo mesto Vodice. Dan posle kiše ispumpavaju se na stotine stambenih i ugostiteljskih objekata u koje je prodrla voda, a dodatne probleme sada predstavljaju podzemne vode koje je aktivirala priroda.

Zbog velike količine kiše koja je pala u Dubrovniku u četvrtak, dubrovački vatrogasci imali su više od 20 intervencija.

U Hitnoj pomoći završio je mlađi muškarac koji je povređen usled udara groma u stablo dok se nalazio na autobuskom stajalištu.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    16. oktobar 2015 | 09:32

    Vazno rakete da kupuju da mogu da pogode srbiju hahahahahahaha ako vam je

  • Dragana

    16. oktobar 2015 | 09:08

    Sve je to zbog Milanovica xe xe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA