DIJANA OTKRIVA TAJNE DUBAIJA: Sve je lepo, ali neke stvari je opasno raditi!

Ova Hrvatica živi već 18 godina u Dubaiju, a savetuje turistima sledeće: šta obavezno uraditi i na šta nikako ne treba ni pomisliti

  • 43

Dijana Al Bajati živi u Dubaiju od svoje 5. godine, tačnije već 18 godina. Tamo je išla u međunarodnu školu i završila studije modnog marketinga i prodaje na Univerzitetu Heriot-Vat. Ona je dala savete svima onima koji žele da posete Dubai i njegove znamenitosti.

SEKS U AVIONU NAPLAĆIVALA 1.700 EVRA: Stjuardesa zaradila 880.000 evra baveći se prostitucijom!

- Obavezno Burdž Kalifu i fontane koje plešu i sviraju. Burdž Kalifa nije samo najviša zgrada na svetu, nego je i kao atrakcija vrlo zanimljiva i posebna. Turisti su oduševljeni. Na 124. spratu Burdž Kalife je vidikovac, gde možete kupiti različite zanimljive suvenire i videti celi Dubai - rekla je Dijana.

Foto: flickr/chusico Foto: flickr/chusico

Pored Burdž Kalife, najviše zgrade i najvećeg šoping-centra na svetu, i Burdž Al Araba, najluksuznijeg hotela na svetu, ona savetuje turistima i "Mall of the Emirates" sa skijalištem na zatvorenom i plaže, restorane i barove u Džumeiri.

Na listi je obavezan i pustinjski safari koji uključuje trbušni ples, beduine i voznju po dinama. A pored novog dela grada, Hrvatica preporučuje i obilazak starog dela Deire i Palm Džumeire, ostrva u obliku palmi.

Foto: Facebook/Diana Al Bayati Foto: Facebook/Diana Al Bayati

Što se tiče noćnog života, Dijana je posebno istakla "Balkan najt" gde se puštaju balkanske pesme i poslužuje večera iz domaće kuhinje.

Međutim, ona upozorava i na stvari koje su zabranjene u Dubaiju, a to su: narkotici i lekovi, iskazivanje osećanja na ulici i javnim mestima, alkohol na mestima koja nisu predviđena za to, neprikladno odevanje, nepoštovanje njihove kulture, religije i vladare, obraćanje njihovim ženama, kao i psovke i vulgarnosti.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.P.

    17. oktobar 2015 | 09:36

    Ono se arapi obraćaju našim ženama, kod nas piju i imaju seks. Kod nas se ljube po ulicama i džeparemobilne telefone. Njihove žene radjaju po ulicama. Kod nas spavaju po ulicama i prelaze granice bez dokumenata. Kod nas se žene sa našim ženama i još mnogo toga. Kod nas je demokratija i niko nas nevoli i kradu nam Kosovo! Kod nas je sve dozvoljeno i zato svi idu u Dubaji ako imaju para, a kod nas dolaze samo oni koji nemaju ništa. Jadni smo ti mi narod kad imamo zemlju koja služi kao smetlište. Jadni smo ti mi narod kad imamo zemlju kao smrtlište. Jadni smo ti mi narod kad najlepši deo naše zemlje i manastire uzima ko i kako hoće. Jadni smo ti mi narod!

  • momazver

    17. oktobar 2015 | 12:06

    Jel mož neko da mi pojasni ono *..zabranjeni su...i lekovi.*Jesu tamo svi zdravi...u glavi?

  • MB

    17. oktobar 2015 | 13:18

    Nista ona nije novo ni originalno rekla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA