Novosti pred bankrotom?

Ukupan gubitak na dan 31. decembar 2011. godine iznosi 1.003.641.000 dinara, što je 76 odsto ukupne poslovne imovine kompanije Novosti

  • 0

Beogradsko preduzeće "NIP Kompanija Novosti A. D." je prezaduženo i nesolventno, sa svim znacima opasne finansijske slabosti i vrlo visokog rizika daljeg poslovanja, piše u izveštaju Nadzornog odbora tog preduzeća.

Ukupne obaveze "Kompanije Novosti" su prevazišle vrednost ukupne poslovne imovine, što znači da iz ukupne imovine ne mogu da se plate obaveze. Uz to, gotovo 97 odsto ukupnih obaveza su kratkoročne i dospevaju na plaćanje u roku od jedne godine.

- NIP Kompanija Novosti A. D." posluje s gubitkom, i to toliko da je vrednost nagomilanih gubitaka prevazišla vrednost ukupnog kapitala kompanije, odnosno gubitak je veći od kapitala za gotovo 40 miliona dinara -  piše u izveštaju objavljenom na sajtu "novosti.rs".

Ukupan gubitak iznosi 654,19 miliona dinara, što je za 56,1 odsto više od osnovnog kapitala i za 6,5 odsto više od ukupnog kapitala kompanije.

To bi s nagomilanim gubitkom iz prethodnih godina dalo ukupan gubitak na dan 31. decembar 2011. godine u iznosu od 1.003.641.000 dinara, što je 76 odsto ukupne poslovne imovine kompanije "Novosti".

Sindikat novinara "Novosti" ocenio je danas da je država odgovorna za velike gubitke kompanije. Država, kako je ukazao taj sindikat, ima više od 30 odsto kapitala u "NIP Kompaniji Novosti A. D.", a njeni predstavnici od sredine prošle godine imaju većinu u Upravnom odboru kompanije.

(I. M. / Mondo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA