Protesti u Pogorici prekinuti do sutra, zakazana vanredna sednica, privedeni novinari (FOTO)

Zamenica predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Snežana Jonica istakla je da se crnogorska policija "otela kontroli"

  • 2

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za sutra proširenu sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine, na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji, pošto je policija, posle sukoba s demonstrantima Demokratskog fronta (DF), suzavcem rasterala okupljene, koji su novi skup zakazali za sutra.

Novinar podgoričkog lista "Dan" Dražen Živković i urednik portala "IN4S" Gojko Raičević privedeni su na skupu opozicije u Podgorici zbog nepostupanja po naređenju policijskih službenika, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Demonstranti u Podgorici pokušali da probiju kordon, policija bacila suzavac

Navodi se da su Živković i Raičević, zajedno sa ostalim učesnicima javnog okupljanja u Podgorici, privedeni zbog toga što su se više puta oglušili o izdata policijska naređenja na mestu pružanja asistencije Komunalnoj policiji.

Policija prekinula protest Demokratskog fronta u Podgorici

Oni su privedeni kao građani okupljeni na mestu održavanja javnog skupa, zbog nepoštovanja zakona, odnosno nepostupanja po naređenju ovlašćenih policijskih službenika - piše u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic

Policija dodaje da su netačni navodi pojedinih medija da je Raičević "brutalno pretučen" u policijskom vozilu.

- Policijski službenici su prilikom privođenja 11 lica, među kojima je bio i Raičević, s obzirom da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrebili sredstva prinude - navodi se u saopšenju.

Raičeviću je pružena medicinska pomoć gde su mu konstatovane lakše telesne povrede, a posle saslušanja u Sudu, pušten je da se brani sa slobode, precizira se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic

Živković je priveden Sudu za prekršaje zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

Predstavnici opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) saopštili su svojim pristalicama na Trgu Republike u Podgorici da večeras neće biti novih okupljanja i da će protesti biti nastavljeni sutra, prenosi RTCG.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je kazao ranije da je Predsedništvo DF-a odlučilo da se protesti nastave.

Zamenica predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Snežana Jonica uputila je večeras javni poziv predsedniku Odbora Mevludinu Nuhodžiću da zakaže hitnu sednicu na temu bezbednosne situacije u Crnoj Gori, ističući da se crnogorska policija "otela kontroli".

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic

- Smatram da je Uprava policije aktivnostima tokom 17. oktobra, u ranim jutarnjim časovima i večeras jasno pokazala da se otela kontroli i da predstavlja otvorenu pretnju za mir i stabilnost Crne Gore, a naročito za bezbednost građana - rekla je Jonica.

Ona je zatražila da se sednica Odbora zakaže u roku od 24 sata i da se na nju pozovu ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Podsetimo, u sukobu policije i demonstranata, lakše je povređeno šest policajaca.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije Eraković

    19. oktobar 2015 | 12:00

    Sve se svodi na to da Srbija želi izlaz na toplo more. Sve ostalo su bajke.

  • Cici

    19. oktobar 2015 | 11:03

    To nije "Demokratski" vec Cetnicki front. Narod ih je sit previse, zato i imaju toliku podrsku. Sa ovim potezima ce zabetonirati Mila jos 100 god na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA