Hrvatska policija zaustavila izbeglice iz Srbije! (FOTO)

Policija se rasporedila i zaustavila izbeglice, a jedna grupa pokušala je da pređe granicu preko susedne njive

  • 5

Hrvatska policija blokirala je prolaz desetinama izbeglica koje su pokušale da u tu zemlju uđu iz Srbije, kako bi nastavile ka zapadnoj Evropi novom rutom kroz Sloveniju, pošto je Mađarska zatvorila granični prelaz s Hrvatskom.

MAĐARI ZATVORILI GRANICU, MIGRANTI HRLE KA SLOVENIJI: Stigli prvi autobusi iz Hrvatske!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izbeglice su naišle na hrvatsku policiju na polju kukuruza na granici između Srbije i Hrvatske, kojim su prelazile od sredine septembra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Među migrantima počela je da raste napetost, kad se policija rasporedila i zaustavila ih, a jedna grupa pokušala je da pređe granicu preko susedne njive, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ranije danas, češki volonter u grupi za pomoć izbeglicama, Jan Pinoš, rekao je da oko 2.000 iscrpljenih migranata, kojima ponestaju zalihe namirnica, čeka da pređe iz Srbije u Hrvatsku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pinoš je granični prelaz na kojem se migranti okupljaju nazvao "brana na reci" i dodao na "protok izbeglica kroz Sloveniju još ne funkcioniše" i da "kapacitet nove putanje nije dovoljan".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Slovenačke vlasti saopštile su da mogu da prime 2.500 ljudi dnevno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mmm

    18. oktobar 2015 | 19:54

    Austrija od slovenije prima dnevno 1500migranata, slovenija od Hrvatske 2500, a Hrvatska od Srbije 5500. Zato se nemojte cuditi kada bude Hrvatska zatvorila granicu sa Srbijom da ogranici ulazak migranata. Ako Srbija nista ne poduzme na granici sa Makedonijom mozete u tjedan dana imati preko 150 000emigranata koji ce ostati zarobljeni u srbiji ako ne nađu drugu rutu.

  • Mario

    19. oktobar 2015 | 08:58

    Niti Hrvatska niti Srbija nisu države odgovorne za ovu katastrofu, već je to proizvod iz krojačke radnje zapadnih sila. Zato me žalosti što ne mogu naći zajednički stav i napraviti zajedničke policijske snage s Makedonijom i zatvoriti granicu Makedonije i Grčke - jer Hrvatska se brani na granici Srbije i Makedonije, a Srbija na granici Makedonije i Grčke. Nestabilno susedstvo treba biti čim dalje. Time bi se napravila učinkovita obrana i Makedonije i Srbije i Hrvatske, pa ovaj cirkus koji radi Višegradska skupina, a kojem Kolinda plješće iz prvog reda više ne bi punio novinske stupce.

  • Mici

    19. oktobar 2015 | 10:40

    Treba te "ekomomske rmigrante"zsustaviti jos na grcko -makedonskoj granici pa nek se vracaju odakle su dosli.To su mudraci koju hrle za vlasti boljitak a ne od rata. Razbit ce nam cijeli Balkan a to je Eu u cilju da Balkan posttanee novo islsmsko podrucje.I kod nas je bio rat alii mi smo letili kod susjeda a ne na novi kontinent Najlakse je torbu na leda i idemo po eurice pomoci i nerada u Eu vidite da nitko nece ostati ovde jet za njih smo mi "bijeda: Mogli bi mi svi sa balkana isto tako torbu na leda i idemo u "obecane zemlje"jer i kod nas je zivot krvav ali postivamo i volimo svoje rodne grude.Naj vise ce naguliti Srbija Hrvstska jer ovi svi ogradili a nama ce to sve ostati pa ce tu razbijsti i ludovati sto ne mogu i u "zeljene zemlje"..a i nas narod jedva predise cemer zivota.. Trebabs pomoci djecici i zenama a ove muske vtatiti U NJEMI je doslo svega 20 posto zena djece i statijih a 80posto su mladi bikovi od 20 do 50 godina koji sada cuda rade tamo prave nerede znam jer tamo zivim. treba to pod hitno vracati dok ne bude kasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA