VLADIMIR PUTIN OBJASNIO: Rusija spremna da odgovori na sve terorističke pretnje!

Teroristi, stvorivši uporište u Siriji, utvrđuju planove za sopstvenu ekspanziju i destabilizaciju čitavih regiona, istakao je Putin

  • 2

Rusija je sposobna da pruži efikasan odgovor na terorističku i druge pretnje, a operacija u Siriji je to potvrdila, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

ISLAMSKOJ DRŽAVI PRETI TOTALNO UNIŠTENJE: Evo zašto ovo rusko oružje zovu "plamen sunca"! (VIDEO)

- Ova operacija je potvrdila da je Rusija sposobna da pruži adekvatan i efikasan odgovor na terorističku i bilo koje druge pretnje u našoj državi - rekao je Putin na ceremoniji predstavljanja predstavljanja novopostavljenih visokih vojnih oficira.

Teroristi, stvorivši uporište u Siriji, utvrđuju planove za sopstvenu ekspanziju i destabilizaciju čitavih regiona, istakao je Putin, preneo je Sputnjik.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Time što su stvorili odskočnu dasku u Siriji i nizu drugih država na Bliskom istoku, teroristi su napravili i nastavljaju da prave planove za širenje i destabilizaciju čitavih regiona. Oni su regrutovali i nastavljaju da regrutuju u svoje redove ekstremiste iz mnogih država, uključujući, nažalost, i Rusiju i zemlje ZND (Zajednice nezavisnih država) - kazao je Putin.

Ruski predsednik je pozvao Federalnu službu bezbednosti (FSB) da pojača napore na otkrivanju veza između naoružanih napadača u Rusiji i međunarodnih terorističkih grupa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Najvažnije je otkriti vezu ruskih ekstremista sa međunarodnim terorističkim grupama i pokroviteljima - naglasio je Putin.

Putin je saopštio da je FSB ove godine sprečila 20 krivičnih dela koja se dovode u vezu sa terorizmom.

U specijalnim operacijma ubijeno je 112 naoružanih napadača, uključujući 26 lidera, a više od 560 pripadnika oružanih bandi je privedeno, naveo je TAS S.

Rusija će nastaviti sa jačanjem svojih oružanih snaga, a na listi prioriteta su modernizacija sistema upravljanja, kao i poboljšanje kvaliteta borbene obuke, dodao je ruski predsednik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Naša vojska i naša mornarica ostaju pouzdani garant suvereniteta države. Oni imaju ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne stabilnosti - poručio je Putin.

On je podsetio da je prošle godine ruska vojska održala više od 3.000 vežbi na kojima je izvršen niz kompleksnih zadataka i da su vanredne provere "potvrdile visoku borbenu spremnost".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA