UDRUŽENI PROTIV ISLAMISTA: Rusija i SAD potpisale sporazum o vazdušnim napadima u Siriji

Cilj dogovora je sprečavanje incidenata i omogućavanje nesmetanih operacija letelica ove dve zemlje, a jedna od stavki odnosi se i na uzajamnu pomoć u kritičnim situacijama

  • 34

Rusija i SAD potpisale su sporazum o vazdušnim napadima u Siriji, usmerenim protiv Islamske države. Cilj dogovora je sprečavanje incidenata i omogućavanje nesmetanih operacija letelica ove dve zemlje, a jedna od stavki odnosi se i na uzajamnu pomoć u kritičnim situacijama.

Dogovor između RUSIJE i SAD oko letova iznad Sirije!

Dokument čiji pun naziv glasi "Memorandum o uzajamnom razumevanju ministarstava odbrane Rusije i SAD o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju sredstava za letove tokom operacije u Siriji" protumačen je kao "pozitivan korak" u ruskom ministarstvu odbrane.

- Ovaj dokument ima važnu upotrebnu vrednost. On reguliše akcije aviona i bespilotnih letelica u vazdušnom prostoru iznad Sirije. Memorandum sadrži pravila i ograničenja kojima će se sprečiti incidenti između vazdušnih snaga Rusije i SAD - saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Čim pomenuti sporazum stupi na snagu, uspostaviće se neprestana komunikacija između ruske i američke vojske.

- Potpisivanje sporazuma pokazuje visok potencijal za saradnju Rusije i SAD, uključujući i polje borbe protiv terorizma - navedeno je iz ministarstva.

Džihadisti zakačili zarobljenika za kamion i vukli ga po putu dok nije PREMINUO (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ipak, Rusi naglašavaju da je sporazum "čisto vojne i tehničke prirode" i da on ne menja stav Rusije da svoje vojne akcije u Siriji "sprovodi na zahtev legitimnih vlasti, dok upotreba sile na teritoriji neke zemlje od strane druge zemlje, bez saglasnosti njenih vlasti ili naloga veća UN, predstavlja kršenje međunarodnog prava".

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca ns

    20. oktobar 2015 | 18:53

    Vratice ih u doba krede.

  • Leposava

    20. oktobar 2015 | 18:50

    Podrska i pd mene, dejstva mogu da pocnu.. Tri, cetiri, sad

  • Dreser buva

    20. oktobar 2015 | 19:51

    Ništa ne može bez proklete amerike ...ništa...ako ne guraju prst u oko onda smetaju,daće bog da nestanu sa lica zemlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA