Vernici danas slave SVECA kojem je STRAH sačuvao ŽIVOT!

Bog je apostolu Filipu rekao da ima strah sa razlogom, jer treba da beži za svoj život i da ga proživi tako što će dalje širiti hrišćanstvo

  • 1

Pravoslavni vernici danas obeležavaju svetog apostola Filipa, đakona iz Kesarije (današnja Palestina) koji je celog života propovedao hrišćanstvo i opismenjavao sve one koji su želeli učiti, bez obzira na veru i nacionalnost.

SRBI DANAS SLAVE SVETOG STEFANA SLEPOG: Turci su ga OSLEPELI, ali ga PRAVOSLAVCI NISU ZABORAVILI!

Filip je bio ugledni učitelj i đakon u Kesariji, imao je ženu i četiri kćerke. Kada je počelo gonjenje hrišćana u Kesariji, Filip se dvoumio da li da beži u Samariju.

Ovaj svetac je gledao SMRTI U OČI, ali mu BOG NIJE DAO DA UMRE!

Predanje kaže da mu se jedne noći javio Bog u snu i pitao ga da li se plaši, na šta je Filip odgovorio potvrdno. Bog mu je tada rekao da ima strah sa razlogom, jer treba da beži za svoj život i da ga proživi tako što će dalje širiti hrišćanstvo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

VELIČANSTVENO: Pogledajte kako su Srbi obeležili POKROV PRESVETE BOGORODICE! (FOTO)

Filip je sa porodicom pobegao u Samariju gde je predavao Jevanđelje i druge hrišćanske knjige. Kasnije je u Traliji postao episkop, gde je i umro u dubokoj starosti.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA