Vernici danas slave SVECA koji se SMEJAO svojim DŽELATIMA dok su ga vezanog za drvo ŠIBALI!

Svetog Karpa su vojnici po Valerijevom naređenju najpre vezali za konje koji su ga vukli od Sarda do Pergama

  • 3

Pravoslavci danas slave svete mučenike Karpa, Papila, Agagtodora i Agatonika, episkope koje je rimski namesnik Valerije pogubio u jednom danu.

OVAKO JE IZGLEDALA RIMSKA VOJSKA: Svet su osvojili na vegetarijanskoj hrani i kiselom vinu (FOTO)

Sveti Karp je bio episkop, a Papil, Agagtodor i Agatonik njegovi učenici. Svetog Karpa su vojnici po Valerijevom naređenju najpre vezali za konje koji su ga vukli od Sarda do Pergama.

MISTERIJA JUDINOG POLJUPCA: Evo kako je izdao Isusa i kakvu tajnu krije njegovo jevanđelje!

Posle toga Karpa su vezali za drvo i počeli da ga šibaju, a on je po predanju počeo da se glasno smeje. Kada su ga pitali zašto se smeje kada treba da ga boli, Karp je svojim mučiteljima odgovorio:

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ovako izgleda hleb star 2000 godina

- Ja ne vidim vas. Ja sada vidim otvorena nebesa i Gospoda kako sedi na prestolu i doziva me, a pored njega su anđeli koji me dočekuju raširenih krila.

Karpu su potom odsekli mačem glavu, što su uradili i njegovim učenicima. Predanje kaže da je Papilo uspeo da na kratko posle smrti vaskrsne Karpa, koji ga je zamolio da oprosti mučetiljima jer "ne znaju šta rade".

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    26. oktobar 2015 | 09:06

    Kad kazemo - episkop, uvek se zamislja neki dislike crkveni dostojanstvenik. Ali to su u prevodu s grckog, bile staresine koje su brinule o zajednicama hriscana, odnosno, sluzila im. Kad je hriscanstvo postalo drzavna religija svi oni koji su predvodili u sluzenju su se uzdigli i odvojili od ostalih vernika. Isus je rekao da nije dosao da mu sluze nego da on sluzi i da zivot za druge.

  • Luna

    27. oktobar 2015 | 22:08

    Ljudi moji, pa u ovu pricu ni deca ne veruju. Smejao se dok su ga sibali a on je bideo nebeska vrata otvorena i andjele, usas. Mora da je covek bio psihicki tesko bolestan. Sta sve necu da procitam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA