Napao sam SRPSKOG KARATE KIDA i evo šta mi se dogodilo! (VIDEO)

Telegraf je odlučio da proveri da li je juniorski vicešampion sveta u karateu, Marko Stupar, jak i na delu kao što je na rečima

  • 11

Marko Stupar na prvi pogled izgleda kao sasvim običan momak, tinejdžer sa kućnim vaspitanjem, učenik trećeg razreda srednje škole za informacione tehnologije ITHS...

Međutim, iako ne izgleda kao "opasan momak" Marko je i juniorski vicešampion sveta u karateu sa kojim sigurno ne biste želeli da se "zakačite" na ulici, u kafiću...

Zlatni srpski karatisti pokorili Hrvatsku! (FOTO)

Ali, ne brinite, Marko tvrdi da svoju smrtonosnu veštinu nikada ne bi upotrebio van zvanične borbe. U razgovoru za Telegraf napominje i da su mu holivudski filmovi sa prikazivanjem borilačkih veština smešni, pošto do sada nije video ni jedan koji realno predstavlja borilačke sportove.

KLINAC ZADIVIO SVET! Prvi put ušao u ring i prebio rivala za 57 sekundi! (VIDEO)

- Smešni su mi svi filmovi sa Žanom Klodom Van Damom, Džekijem Čenom i tako dalje. Oni se biju po pola sata sa svojim protivnicima. Nije sporna njihova veština, ali karate nije balet. Karate je opasan borilački sport. Prave borbe traju minut, dva, možda i kraće. Nema tu beskonačnog primanja i zadavanja udaraca. Tu jedan potez rešava sve. Jedan potez odlučuje o životu i smrti i ćao, doviđenja, nema dalje - rekao je Marko za Telegraf pre nego što smo ga izazvali na dvoboj.

Magija čoveka koji je na nunčake stavio noževe! (VIDEO)

Ubrzo smo odlučili da proverimo i da li  je Marko jak i na delu kao na rečima, a testirao ga je najhrabriji (a samim tim i najgluplji) novinar Telegrafa koji je smeo da mu izađe na crtu.

Da bi borba bila ravnopravna, Marko je morao da ispuni nekoliko uslova. Prvi, da u "fajt" uđe bez prethodnog zagrevanja kako mu mišići ne bi bili spremni 100 odsto. Drugi, da u borbu uđe odmah posle ručka, sa još punim stomakom kako bi se sporije kretao. I treći, da uvek dozvoli našem novinaru da ga prvi napadne, pa tek onda da odgovori.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da li smo uspeli da u ovoj (ne)ravnopravnoj borbi pobedimo vicešampiona sveta pogledajte u videu:

Napomena: Prilikom snimanja ovog videa nije povređen niko osim novinara Telegrafa, mada se i on brzo oporavio od zadobijenih udaraca.

Narednih dana imaćete prilike da pročitate kompletan intervju sa juniorskim vicešampionom sveta u karateu Markom Stuparom.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuza

    25. oktobar 2015 | 11:31

    Ne zelim da podcjenim ovoga momka, ali karate je prilicno iskompromitovan borilacki sport...imaju "milion" federacija i "milion" sampiona...ali najbitnije je da je zdrav duh u zdravom tijelu...

  • Nina Jerković

    25. oktobar 2015 | 13:45

    Врхунац сваке борилачке вештине, је да до борбе никада не дође, јер онај ко је прошао деценије вежбања својих психофизичких способности способан је да интелектуално избегне сваку борбу (уствари победи) пре него што до борбе дође.

  • Opa

    25. oktobar 2015 | 20:23

    Nema misica vise 1 na 1 stari nacin,danas svaki skobalj ima pistolj i odma je neko mudo,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA