Bračnom paru ruše kuću jer njihova komšinica voli da se KUPA GOLA U DVORIŠTU!

Sukob sa komšinicom je počeo nakon što je ona, da bi se zaklonila od pogleda sa strane dok se gola kupa u bašti, zasadila živu ogradu na granici s Krajlingerovima, koja im zaklanja sve sunce

  • 13

Berta i Anton Krajlinger iz Mininga, u Austriji, već 44 godina žive u istoj porodičnoj kući, koju će sada, morati da sruše, zbog konflikta sa jednom komšinicom. Naime, ona voli da se kupa gola u jezercetu u svojoj bašti, a kuća Krajlingerovih je preblizu njene parcele.

OVO NIKADA NISTE VIDELI: Kad 5.000 pačića krene na prvo kupanje to izgleda ovako (VIDEO)

- Naša kuća je navodno preblizu njene parcele - rekli su Anton (74) i Berta (70) na pitanje zašto su dobili rešenje o rušenju kuće.

Rešenje moraju da sprovedu u roku od četiri meseca. Sve je, međutim, počelo još godine 1968. godine, kada su Krajlingerovi dobili dozvolu da grade kuću, ali su, u dogovoru sa tadašnjim komšijom, izmenili plan. Kuću su, po izmenjenom planu, završili 1971. godine. Međutim, letos je jedan veštak utvrdio da je kuća na samo dva metra, a ne na propisanih tri metra udaljenosti od ograde sa (novom) komšinicom.

Foto: AP/Marko Drobnjaković Foto: AP/Marko Drobnjaković

Uz to, krov joj je drugačiji, i mnogo duži nego što je dozvoljeno. Sukob sa komšinicom je počeo nakon što je ona, da bi se zaklonila od pogleda sa strane dok se gola kupa u bašti, zasadila živu ogradu uz među sa Krajlingerovima. Ograda je porasla više od tri metra u visinu, pa Krajlingerovima zaklanja sunce.

Anton kaže da je jednom skratio tu ogradu, ali da posle toga nije hteo da se direktno upliće, nego je dao sudu da reši problem. Komšinica je reagovala kontratužbom, a Krajlingerovi se sada nadaju da će ipak rešiti ovaj sukob bez potrebe da ruše kuću.

Kako biste vi reagovali da vam sruše kuću zbog gole komšinice?

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    26. oktobar 2015 | 14:02

    Kao prvo, ne bih je ni gledala dok se kupa gola, svako u svom dvoristu neka radi sta hoce. A sto se rušenja tice ako bi meni porusili kucu zbog nje ja bi bacila bombu na njenu kucu

  • Acko

    26. oktobar 2015 | 16:30

    ..trebali su se držati propisa kada su gradili kuću..!

  • Maki

    26. oktobar 2015 | 15:19

    Pa nemora da se kupa gola,pa njima je prece da sruse ljudima kucu nego da zabrane dami da se kupa gola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA